Δέρμα: 14 φυσικά υλικά που «κλείνουν» τους ανοιχτούς πόρους

Οι ανοιχτοί πόροι αποτελούν .... ανοιχτή πληγή στον τομέα «εμφάνιση» για πολλές γυναίκες αλλά και άντρες. Κι ενώ για αρκετούς φαντάζουν άλυτο πρόβλημα, η λύση μπορεί να «κρύβεται» μέσα στην κουζίνα τους.

Στο δέρμα υπάρχουν χιλιάδες πόροι, των οποίων ο ρόλος είναι να το ενυδατώνουν, να απομακρύνουν τις τοξίνες από τον οργανισμό και να του παρέχουν την φυσική ενυδάτωση. Ωστόσο, η λιπαρότητα και οι ακαθαρσίες φράσσουν τους πόρους, με αποτέλεσμα να διαστέλλονται και να φαίνονται μεγαλύτεροι.

Το μυστικό για να απαλλαγείτε από το αισθητικό αυτό πρόβλημα, είναι να πετύχετε την κατάλληλη ισορροπία καθαρισμού και ενυδάτωσης.  Αναζητήστε τους συμμάχους στην κουζίνα σας.

1. Παγάκια

Αφού καθαρίσετε καλά το πρόσωπο σας, κάντε ελαφρύ μασαζ για 5-10 δευτερόλεπτα με ένα παγάκι. Επαναλάβετε δύο φορές τη μέρα. Εναλλακτικά, πλύντε το πρόσωπό σας με παγωμένο νερό, το οποίο τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, συσφίγγοντας έτσι τους ανοιχτούς πόρους.

2. Γιαούρτι με μέλι
Το μέλι έχει θαυματουργές αντιβακτηριακές και θεραπευτικές ιδιότητες. Περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλλιο, το όποιο έχει τη δυνατότητα να «αποφράσσει» τους πόρους , με αποτέλεσμα να συστέλλονται ξανά.
Το γιαούρτι, λόγω της λακτόζης που περιέχει, είναι ιδανικό για απολέπιση,. Ανακατέψτε μέλι με γιαούρτι και τοποθετήστε το στο πρόσωπό σας. Μετά από μερικά λεπτά ξεβγάλτε.

3. Μαγειρική σόδα
 Αναμίξτε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με λίγο καυτό νερό και τοποθετήστε το μίγμα για πέντε λεπτά στο πρόσωπό σας. Στη συνέχεια ξεβγάλτε με κρύο νερό. Λειτουργεί ως απολεπιστικό, απομακρύνοντας την περιττή λιπαρότητα από την επιδερμίδα, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

4. Φρούτα
Εκτός από το να ενυδατώνουν την επιδερμίδα, τα φρούτα τονίζουν και την φυσική της λάμψη. Δημιουργήστε έναν πολτό από φρούτα όπως πορτοκάλι, φράουλα, μπανάνα, καρπούζι κ.α και κάντε απαλό μασάζ στους πόρους.

5. Ζάχαρη και ελαιόλαδο
Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μαζί με μερικές σταγόνες λεμόνι και τρίψτε με απαλές κινήσεις. Για καλύτερα αποτελέσματα επαναλάβετε τη διαδικασία μια φορά την εβδομάδα.

6. Βρώμη
Το μίγμα βρώμης και τομάτας αποτελεί τέλειο ενυδατικό προσώπου, καθώς καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα αφήνοντας ένα λείο αποτέλεσμα. Απλώστε το στο πρόσωπό σας και ξεβγάλτε μετά από μισή ώρα.

7. Λεμόνι

Κόψτε το λεμόνι σε φέτες. Πάρτε μια φέτα και προσθέστε  πάνω της λίγη ζάχαρη. Τρίψτε απαλά στο προσωπό σας για μερικά λεπτά και ξεβγάλτε με κρύο νερό.

8. Γάλα
Αναμείξτε λίγο γάλα με λίγο αλάτι και απλώστε το στο πρόσωπά σας. Το μίγμα αυτό θα μειώσει αισθητά την εμφάνιση των πόρων.

9. Ατμός
Αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να ξεβουλώσουν οι πόροι σας. Προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία, πλύντε το προσωπό σας με ένα ήπιο καθαριστικό. Αμέσως μετά τη διαδικασία, μην παραλείψετε να ρίξετε κρύο νερό στο πρόσωπό σας , για να κλείσετε τους πόρους.

10. Ροδόνερο με χυμό αγγουριού
Αναμίξτε μερικές σταγόνες ροδόνερο με λίγο χυμό αγγουριού, απλώστε το στο πρόσωπό σας και ξεβγάλτε μετά από 15-20 λεπτά. Προσφέρει  σύσφιγξη των πόρων και απαλότητα στην επιδερμίδα.

11. Τομάτα
Χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι, απλώστε τον σε όλο το πρόσωπο χυμό τομάτας και ξεβγάλτε μετά από 5-10 λεπτά με δροσερό νερό.

12. Αλόη
Το gel αλόης έχει καθαριστικές και ενυδατικές ιδιότητες και συμβάλλει στην καταπολέμηση των ανοιχτων πόρων. Απλώστε το στην επιδερμίδα σας και αφήστε το μέχρι να στεγνώσει. Ύστερα ξεβγάλτε με δροσερό νερό. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγες σταγόνες λεμονιού για πιο ισχυρά αποτελέσματα.

13. Xαμομήλι

Ανακατέψτε ισομερή ποσότητα χαμομηλιού και τοματοπολτού και απλώστε στους ανοιχτούς πόρους. Το μίγμα συστέλλει τους πόρους με φυσικό τρόπο.

14. Μηλόξυδο
Είναι φυσικό στυπτικό, αλλά χρησιμοποιείται επίσης ως τονωτικό όταν αραιωθεί με νερό. Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι σε νερό και ξύδι μηλίτη και εφαρμόστε σε όλο το πρόσωπό σας. Θα ενισχύσει φυσικά το δέρμα και θα συρρικνώσει τους μεγάλους πόρους.stogiatro.gr

Comments