Η Apple αναπτύσσει το iPhone 8 σε εργαστήριο στο Ισραήλ

Η Apple φέρεται να χρησιμοποιεί εργαστήριο στο Ισραήλ για την ανάπτυξη του iPhone 8, της συσκευής που αναμένεται να παρουσιαστεί σε ένα χρόνο από τώρα και αναμένεται να ενσωματώνει «ριζοσπαστικά» χαρακτηριστικά.



Όπως αποκαλύπτει το Business Insider το επόμενο iPhone αναπτύσσεται στην Herzliya, στην ουσία ένα προάστιο του Τελ Αβίβ, στη μεσογειακή ακτή του Ισραήλ. Μάλιστα, το δημοσίευμα επικαλείται τις δηλώσεις εργαζομένου ο οποίος υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι της Apple στο Ισραήλ εργάζονται σε όλα τα νέα προϊόντα της εταιρείας.

Ο εν λόγω εργαζόμενος, αν και δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του, υποστήριξε ότι το μελλοντικό smartphone της Apple θα είναι σημαντικά διαφορετικό από τα iPhone 6s και iPhone 7, τα οποία κατά κοινή ομολογία έχουν αρκετά κοινά στοιχεία μεταξύ τους.

Όπως αναφέρει το Business Insider, ο εργαζόμενος της Apple στο Ισραήλ αναφερόταν στη νέα συσκευή σαν «iPhone 8» και όχι «iPhone 7s» όπως ίσως θα ήταν το αναμενόμενο με βάση την ισχύουσα κωδικοποίηση των μοντέλων της εταιρείας. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και το iPhone 7 «σπάει» την παράδοση αφού αποτελεί βελτίωση ήδη υπάρχοντος μοντέλου και όχι μια εντελώς «νέα» σχεδίαση.

Ίσως, για το 2017 η Apple να ετοιμάζει μία σημαντικά διαφορετική προσέγγιση σε ότι αφορά την ονομασία των μοντέλων της ειδικά αφού θα είναι έτος ορόσημο με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από το λανσάρισμα του πρώτου iPhone.

Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά αποκαλύφθηκε μόνο ότι η επόμενη συσκευή θα έχει επίσης πολύ αναβαθμισμένη κάμερα. Επιπλέον, ο εργαζόμενος αποκάλυψε ότι οι εγκαταστάσεις στη Herzliya χρησιμοποιούνται για τον σχεδιασμό νέων προϊόντων προσθέτοντας ότι στο Ισραήλ δεν παράγεται κανένα από τα προϊόντα της Apple.

Το γραφείο της Apple στην Herzliya απασχολεί περί τους 800 εργαζομένους, ενώ λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετά τις εξαγορές από την Apple της Anobit (σχεδιασμός μνημών flash) το 2012 και της PrimeSense (ανάπτυξη αισθητήρων 3D) το 2013.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Times of Israel οι εγκαταστάσεις στη Herzliya αποτελούν το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Apple στο οποίο αναπτύσσεται hardware για επεξεργαστές, αποθηκευτικά μέσα, κάμερες και ασύρματες τεχνολογίες. Φυσικά, η Apple απέφυγε να σχολιάσει «οποιαδήποτε φήμη ή εικασία»…

Comments