10 τροφές που μας ξυπνούν περισσότερο κι απ' τον καφέ!

1. Δημητριακά ολικής άλεσης: αποτελούν πηγή ενέργειας λόγω των υδατανθράκων, φυτικών ινών, βιταμινών του συμπλέγματος Β και σιδήρου που περιέχουν.



2. Εσπεριδοειδή: περιέχουν βιταμίνη C που επίσης μας τονώνει.

3. Γιαούρτι: τα προβιοτικά που περιέχει τονώνουν το ανοσοποιητικό και αυξάνουν σημαντικά τα επίπεδα της ενέργειας.

4.  Αυγά: κάτι ξέρουν όσοι τα προτιμούν για πρωινό! Η πρωτεΐνη τους μας δίνει ενέργεια για όλη την ημέρα και μας κρατά χορτάτους για περισσότερο διάστημα. Επιπλέον, είναι πλούσια σε σίδηρο, πρωτεΐνες και χολίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και την παραγωγή ενέργειας.



5. Μαύρη σοκολάτα. πρόκειται για μια άριστη πηγή ενέργειας αρκεί το κακάο που περιέχει να είναι σε ποσοστό 70%! Έρευνες μάλιστα έχουν δείξει ότι και μόνο η μυρωδιά μιας σοκολάτας μπορεί να διεγείρει την εγκεφαλική δραστηριότητα και να αυξήσει την προσοχή μας.

6. Μπανάνα. επιβραδύνει την πέψη και σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, προσφέροντας στον οργανισμό μας έξτρα ενέργεια.

7. Ένα μήλο την ημέρα...:  δεν κάνει μόνο τον γιατρό πέρα αλλά και την υπνηλία! Τα μήλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μπορούν να βοηθήσουν στην παροχή σταθερής ενέργειας στο σώμα σας. Η κατανάλωσή τους ειδικά το πρωί, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ενίσχυση των επιπέδων ενέργειάς σας.

8. Νερό: πίνοντας ένα ποτήρι νερό ο οργανισμός αρχίζει να ξυπνά, καθώς μετά από έναν οκτάωρο ύπνο (κατά μέσο όρο), το σώμα χρειάζεται ενυδάτωση.



9. Πράσινο τσάι: το τσάι περιέχει θεανίνη και καφεΐνη, συνδυασμός που αυξάνει τη δημιουργικότητα, καθώς και το χρόνο αντίδρασης. Λόγω της αλληλεπίδρασης της θεανίνης με συγκεκριμένους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου, η ενέργεια που θα σας χαρίσει το τσάι δεν θα σας προκαλέσει τρέμουλο, όπως συχνά προκαλεί ο καφές, αντίθετα θα σας θέσει σε εγρήγορση, ενώ θα διατηρήσετε την ηρεμία σας για να συνεχίσετε τη δουλειά σας.

10. Αμύγδαλα: τα αμύγδαλα μάς παρέχουν ενέργεια μέσα από το μίγμα λιπαρών, φυτικών ινών και πρωτεΐνης που περιέχουν.

Comments