Πρωτότυποι τρόποι για να καθαρίσεις το βραστό αυγό

Το καθάρισμα του βραστούαυγούσυναγωνίζεται σε μπελά (και κάψιμο) εκείνο της βραστής πατάτας ή ενός παντζαριού.
Φαινομενικά είναι κάτι το πολύ απλό αλλά στην πράξη το να καθαρίσεις σωστά και γρήγορα ένα σφιχτό αυγουλάκι δίχως αγανάκτηση κι
απώλειες έχει τη δυσκολία του. Είναι που είναι μικρό, αν δεν το κάνεις σωστά τρως "αέρα" στο τέλος κι όχι όλο το ασπράδι. Ειδικά όταν είναι φρέσκο, το task γίνεται ακόμα πιο ζόρικο. Διάβασε τα παρακάτω κολπάκια ώστε να καθαρίζεις το αυγό και να το απολαμβάνεις στην ολότητά του!
Η μέθοδος με τη μαγειρική σόδα
Η θαυματουργή σόδα αυξάνει το pH του αυγού κι αυτό συνεπάγεται πιο εύκολο καθάρισμα. Προσθέτεις μισό κουταλάκι στο νερό που βράζει. Όταν το αυγό είναι έτοιμο το απομακρύνεις από τη φωτιά για δέκα λεπτά και κατόπιν το καθαρίζεις πιο εύκολα από ποτέ.

Το σωστό σπάσιμο
Αρχικά σπας το κέλυφος στην κορυφή και στο κάτω μέρος του αυγού- σα να 'ναι Πάσχα και να 'χεις χάσει στο τσούγκρισμα. Μετά αφαιρείς με το χέρι σου το 1/4 του κελύφους και από τα δύο μέρη, φέρνεις το αυγό κοντά στο στόμα σου και φυσάς με όλη σου τη δύναμη μέσα στην τρύπα της κορυφής. Μην γελάς καθόλου, μ' αυτή την τεχνική θ' αφαιρέσεις το τσόφλι πανεύκολα.

Τα συγκρουόμενα
Αφού τα βράσεις ως συνήθως, τ' αφήνεις λίγο να κρυώσουν, αφαιρείς το ζεστό νερό, προσθέτεις λίγο παγωμένο κι αρχίζεις ν' ανακινείς κυκλικά την κατσαρόλα. Αυτά συγκρούονται, τα τσόφλια γεμίζουν ρωγμές κι εσύ τα καθαρίζεις μετά σε χρόνο dt. Προτίμησε μία βαθιά κατσαρόλα ώστε να μη γίνεις μούσκεμα.

Με τη βοήθεια του ποτηριού
<object class="BLOG_video_class" contentid="a06961598dd326be" height="266" id="BLOG_video-a06961598dd326be" width="320"></object></div>

Comments