Ποινή φυλάκισης 22 μηνών στον επιβάτη που δεν είχε εισιτήριο σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Ποινή 22 μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή ήταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τον άνεργο επιβάτη που το 2011 δεν είχε κόψει εισιτήριο σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ, γεγονός που προκάλεσε τότε τον διαπληκτισμό με τους ελεγκτές με όλους να καταλήγουν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Χαριλάου.



Η ποινή επιβλήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά των ελεγκτών του ΟΑΣΘ στον επιβάτη, σε απάντηση μήνυσης του ιδίου που δεν εκδικάστηκε και μπήκε στο αρχείο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η επιτροπή Δυτικών Συνοικιών για την εκδίκαση της υπόθεσης στις 4/11, «αυτή η εξοντωτική ποινή επιβλήθηκε αν και όλοι οι μάρτυρες (υπεράσπισης και κατηγορίας), όπως και οι ελεγκτές, βεβαίωναν ότι η συμπεριφορά του ανέργου-επιβάτη δεν ήταν επιλήψιμη. Ακόμη και από την έδρα του δικαστηρίου έγινε παραδεκτό ότι η συμπεριφορά των ελεγκτών ήταν προκλητική και ότι κράτησαν τον άνεργο-επιβάτη για περισσότερο από τρεις στάσεις. Όμως, ταυτόχρονα το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι όλα έγιναν νομίμως μέσα στα πλαίσια της εργασίας τους! Και συνέχισε ότι από την εποχή που εμφανίστηκαν κινήματα- επιτροπές που δεν πλήρωναν εισιτήριο ξεκίνησαν τα προβλήματα στην δουλειά των ελεγκτών!».

Comments