Πως να κάνω backup όλα τα αρχεία και τις επαφές όταν αλλάζω κινητό

Το αιώνιο πρόβλημα όποιου αλλάζει κινητό είναι πως θα διατηρήσει επαφές, εικόνες, αρχεία, ρυθμίσεις, SMS κ.λπ. Μην ανησυχείς άλλο. Εμείς έχουμε τη λύση… 


Επαφές 

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να ξέρεις ότι εφόσον διαθέτεις smartphone, οι επαφές σου δεν πρόκειται να χαθούν ποτέ. Στο Android, τα contacts βρίσκονται στο Gmail, στο iOS στο iCloud και στο Windows στο OneDrive. Εάν το καινούριο σου κινητό διαθέτει το ίδιο λειτουργικό σύστημα, μόλις δώσεις το Gmail, Apple ID ή Windows ID αντίστοιχα, οι επαφές σου θα μεταφερθούν ξανά στη νέα συσκευή.

 

Φωτογραφίες και βίντεο

Οι φωτογραφίες σου βρίσκονται ήδη σε κάποια cloud υπηρεσία, η οποία μπορεί να είναι το OneDrive, το Google Drive ή το Flickr. Εάν δεν το έχεις κάνει, ενεργοποίησε την αυτόματη αποστολή των φωτογραφιών και των βίντεο της κάμερας και περίμενε να ανέβει όλο το υλικό σου (μέσω Wi-Fi προφανώς) στο Cloud.

Εννοείται ότι μπορείς να αντιγράψεις τα πάντα στον υπολογιστή και να τα μεταφέρεις στη νέα συσκευή, ενώ εάν το υλικό βρίσκεται σε micro SD δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, απλά τοποθετείς την κάρτα μνήμης στο νέο κινητό.

SMS, ιστορικό κλήσεων και άλλα

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Το να μεταφέρεις τα SMS και άλλα δεδομένα από ένα κινητό σε άλλο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου, ειδικά εάν αλλάζεις πλατφόρμα (δηλαδή λειτουργικό σύστημα).

Ευτυχώς, υπάρχουν εξειδικευμένα apps που αναλαμβάνουν να σε βγάλουν από τον κόπο. Μια πολύ καλή εφαρμογή, η οποία μάλιστα σου προσφέρει και Cloud χώρο για συγχρονισμό είναι η G Cloud Backup. Η εφαρμογή διατίθεται για Android και iOS και μπορεί να κάνει backup τα πάντα, από τα SMS και τα MMS σου, μέχρι ρυθμίσεις, ιστορικό κλήσεων, έγγραφα, ημερολόγια, δεδομένα browser, αλλά και φωτογραφίες και βίντεο.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα η μεταφορά των δεδομένων από αλλαγή κινητού γίνεται πιο εύκολα από ποτέ: αφού κάνεις backup τα δεδομένα που θέλεις από το παλιό κινητό, κατεβάζεις ξανά το app στο καινούριο, δίνεις τα στοιχεία σου και τα πάντα επιστρέφουν στην καινούρια τους θέση.

Με λίγα λόγια, το G Cloud Backup είναι ο πιο απλός και εύκολος τρόπος για να μεταφέρεις τα δεδομένα και τα αρχεία σου από τη μία συσκευή στην άλλη, ανεξάρτητα από το λειτουργικό της σύστημα.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...