Στο Ιράν θα βάλουν πινακίδες κυκλοφορίας στις … καμήλες

Πινακίδες ετοιμάζεται να βάλει το Ιράν σε περισσότερες από 35.000 καμήλες οι οποίες συχνά εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα τα οποία δεν μπορούν να καταγραφούν.
Σχεδόν 100.000 καμήλες έχουν ήδη το δικό τους αριθμό μητρώου ενώ το μέτρο αναμένεται να συνεχιστεί να εφαρμόζεται.

Οι αρχές έχουν επισημάνει ότι αρκετές καμήλες στους δρόμους του Σιστάν και της επαρχίας Μπαλουτσεστάν που βρίσκονται στα σύνορα Αφγανιστάν και Πακιστάν, προκαλούν ζημιές και ατυχήματα στους κατοίκους.
Ο Mohammad-Sharif Khaleqinia, γραμματέας της ιρανικής Κεντρικής Task Force για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου αγαθών και συναλλάγματος στο Σιστάν και την επαρχία Μπαλουτσεστάν δήλωσε στο IRNA: «Θα δώσουμε ταυτότητες σε 35.000 καμήλες κατά την πρώτη φάση της έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας».
«Από την αρχή της χρονιάς έχουν εκδοθεί πινακίδες για 95.000 ζώα» πρόσθεσε.
Οι αρχές θέλουν να εισαγάγουν τις πινακίδες έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους αν η καμήλα τους εμπλέκεται σε κάποιο περιστατικό.
Ένας άλλος στόχος του προγράμματος, σύμφωνα με το IFP News, είναι να δοθεί στους Ιρανούς μια αίσθηση ευθύνης για τα ζώα σε μια προσπάθεια επίλυσης των θεμάτων που αφορούν την εμπορία ζώων στη χώρα.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...