Λεβέντης: Θα έκοβα κι άλλο τις συντάξεις...για στρατιωτικό εξοπλισμό

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η "εξαγγελία" του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, ότι σε περίπτωση που ήταν πρωθυπουργός θα έκοβε συντάξεις για να αγοράσει όπλα, προκειμένου να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις κατά της συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας.



Ο πρόεδρος της ΕΚ τόνισε ότι "δεν αμφιβάλλει ότι όλοι οι Έλληνες θα αποδεχθούν μείωση μισθών και συντάξεων για το σκοπό αυτό".

Και επειδή "κάποιοι κακοπροαίρετοι θεώρησαν την κουβέντα αυτή του κ. Λεβέντη, ως πρόταση για μείωση μισθών και συντάξεων κατά 200 ευρώ μηνιαίως", η Ένωση Κεντρώων διευκρίνισε "ότι η περικοπή αυτή αφορά τους έχοντες μισθό ή σύνταξη άνω των 1.500 ευρώ μηνιαίως".

Σημειώνει πως η παραπάνω "έρχεται να προστεθεί στις θέσεις του κόμματος για παύση των συντάξεων των πλουσίων ( που έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές άνω των 3.000 μηνιαίως), για συγχώνευση των πολλών  συντάξεων σε μια με ανώτερο όριο τα 1.500 ευρώ μηνιαίως, για κατάργηση των συντάξεων των τέως βουλευτών, δημάρχων, περιφερειαρχών, για μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 και μείωση του μισθού όλων των αιρετών κατά 50%".

Τέλος, μετά τη διευκρίνιση, η Ένωση Κεντρώων ζητά "σε όσους έσπευσαν να μας χλευάσουν για την πρότασή μας, να μας πουν την γνώμη τους".
<object class="BLOG_video_class" contentid="78c6a7d65f0c118c" height="266" id="BLOG_video-78c6a7d65f0c118c" width="320"></object></div>

Comments