To Αutopilot της Tesla «προβλέπει» το ενδεχόμενο σύγκρουση

Μετά από μια σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων σχετικά με την επιλογή της Tesla να χρησιμοποιήσει τον όρο "Autopilot" για την περιγραφή των συστημάτων ημι-αυτόνομης οδήγησης με τα οποία εξοπλίζει τα μοντέλα της, ήρθε η στιγμή η αμερικανική φίρμα να καρπωθεί τα οφέλη από την υιοθέτηση εφαρμογών υποβοήθησης οδηγού.


Αφορμή για την επιστροφή του Autopilot στο προσκήνιο της επικαιρότητας αποτέλεσε ένα video, στο οποίο αναδεικνύεται η ικανότητά του να προβλέπει μια πιθανή σύγκρουση και να παρεμβαίνει ώστε το αυτοκίνητο να μην εμπλακεί σε αυτή.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Autopilot της Tesla αναγνωρίζει την επιβράδυνση των οχημάτων που προπορεύονται, κάτι που απέτυχε να κάνει ο οδηγός του άτυχου Opel Corsa που ακολουθούσε σε μικρή απόσταση από το αγνώστων λοιπών στοιχείων SUV.

Mετά τη συνήθη ηχητική προειδοποίηση και μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου πριν τη σύγκρουση των προπορευόμενων οχημάτων, το Autopilot της Tesla καταφέρνει να επιβραδύνει με απόλυτη ασφάλεια το Model S. Το περιστατικό καταγράφηκε σε αυτοκινητόδρομο της Ολλανδίας.
auto.in.gr
<object class="BLOG_video_class" contentid="f29476140f50fabb" height="266" id="BLOG_video-f29476140f50fabb" width="320"></object></div>

Comments