ΠΟΣΟ εύκολο είναι να Καλλιεργήσετε τη Δική σας Λεμονιά μέσα στο Σπίτι

Τα εσπεριδοειδή είναι γεμάτα με βιταμίνες, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και πολλά άλλα θρεπτικά στοιχεία. Μπορεί να μην φτιάχνουν ένα ισορροπημένο γεύμα από μόνα τους, αλλά σίγουρα προσφέρουν μια τεράστια λίστα από οφέλη, που λειτουργούν σαν συμπληρώματα διατροφής. Επίσης, έχουν υψηλή περιεκτι…

Τα εσπεριδοειδή είναι γεμάτα με βιταμίνες, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και πολλά άλλα θρεπτικά στοιχεία. Μπορεί να μην φτιάχνουν ένα ισορροπημένο γεύμα από μόνα τους, αλλά σίγουρα προσφέρουν μια τεράστια λίστα από οφέλη, που λειτουργούν σαν συμπληρώματα διατροφής. Επίσης, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και είναι απαραίτητα για μια ισορροπημένη διατροφή.
Μερικά εσπεριδοειδή, είναι εύκολο να τα καλλιεργήσουμε μόνοι μας στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο καλλιεργούμε κάτι βιολογικό με υψηλή ποιότητα και χωρίς καθόλου χημικά στοιχεία.

1. Λεμόνια
Τα λεμόνια είναι απαραίτητα σε κάθε σπίτι. Χρησιμοποιούνται τόσο ο χυμός, όσο και οι φλούδες τους και κάνουν καλό στον ανθρώπινο οργανισμό.

Πως τα καλλιεργούμε;

Επιλέξτε να αγοράσετε ένα «μωρό» δέντρο (2-3 ετών), για να δείτε καλύτερα αποτελέσματα στα λεμόνια σας. Διαλέξτε ένα πήλινο ή πλαστικό δοχείο (με πολλές τρύπες στο κάτω μέρος), και βεβαιωθείτε ότι είναι λίγο μεγαλύτερο από τη ρίζα του δέντρου. Γεμίστε το δοχείο αποστράγγισης με πέτρες, για βελτίωση της ροής του αέρα. Στη συνέχεια, γεμίστε το δοχείο σας με χώμα. Λάβετε υπόψη, ότι υπάρχουν ορισμένα χώματα που προορίζονται ειδικά για την καλλιέργεια εσπεριδοειδών και κατά πάσα πιθανότητα αποφέρουν καλύτερα αποτελέσματα.

Βεβαιωθείτε ότι το αφήνεται 8-10 ώρες την ημέρα εκτεθειμένο στο ηλιακό φως και το ποτίζετε τακτικά (προσέξτε να μην το υπερποτίζετε). Τα λεμόνια χρειάζονται περίπου 6-9 μήνες για να ωριμάσουν. Όταν αποκτήσουν ένα έντονο χρώμα, είναι έτοιμα.

Μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε μια λεμονιά, από σπόρο. Σε αυτήν την περίπτωση, χρειάζεστε τα εξής:

Χάσε εύκολα έως 20 κιλά με την δίαιτα του Πάσχα

Ένα βιολογικό λεμόνι Γόνιμο χώμα, κατά προτίμηση να περιέχει τύρφη, βερμικουλίτη, περλίτη και φυσικά λιπάσματα Μια γλάστρα φύτευσης που έχει διαστάσεις 15 εκατοστά πλάτος και 15 εκατοστά βάθος Μια γλάστρα δενδρυλλίου με 60 εκατοστά πλάτος και 30 εκατοστά βάθος Μια ηλιόλουστη, εσωτερική περιοχή για την καλλιέργεια και ενδεχομένως, μια ειδική λάμπα

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Βρέξτε το χώμα, έτσι ώστε να υγρανθεί, αλλά όχι να εμποτιστεί.

2. Γεμίστε το μικρότερο δοχείο με χώμα, μέχρι 2,5 εκατοστά κάτω από το χείλος.

3. Κόψτε το λεμόνι σας και αφαιρέστε έναν σπόρο. Φροντίστε να καθαρίσετε όλη την επιφάνειά του. Ένας καλός τρόπος για να γίνει αυτό, είναι απλά να τον πιπιλίσετε μέχρι να μείνει καθαρός.

4. Μην καθυστερήσετε να το φυτέψετε. Ο σπόρος πρέπει να είναι υγρός όταν φυτεύετε στο έδαφος. Φυτέψτε το σπόρο σε βάθος περίπου 1 εκατοστού.

5. Ψεκάστε το χώμα που υπάρχει ακριβώς πάνω από το σπόρο, με νερό που έχετε βάλει σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

6. Σκεπάστε την γλάστρα με διαφανή πλαστική μεμβράνη, σφραγίζοντας τις άκρες με ένα καλό λάστιχο κάνοντας μικρές τρύπες στην κορυφή με ένα μολύβι.

7. Τοποθετήστε το δοχείο σε μια ζεστή, ηλιόλουστη θέση.

8. Ψεκάζετε περισσότερο νερό κατά καιρούς, ώστε να μην στεγνώσει το χώμα. Προσέξτε όμως, θέλουμε απλά το χώμα κάπως υγρό.

9. Μετά από περίπου δύο εβδομάδες, βγάλτε την πλαστική μεμβράνη. Εάν το φυτό σας χρειάζεται παραπάνω φως, χρησιμοποιήσετε μια ειδική λάμπα.

10. Φροντίστε το φυτό, διατηρώντας το έδαφος υγρό και διασφαλίζοντας ότι το χτυπάει ο ήλιος τουλάχιστον οκτώ ολόκληρες ώρες την ημέρα και δίνοντάς του μέτριες δόσεις οργανικών λιπασμάτων.

11. Παρακολουθείτε το φυτό σας, για να βεβαιώνεστε ότι δεν έχει προσβληθεί από έντομα ή ασθένειες. Κλαδεύτε τα νεκρά φύλλα, όταν είναι απαραίτητο. Προστατέψτε τη νέα λεμονιά σας!

12. Όταν το φυτό ξεπεράσει το μικρό δοχείο του, τοποθετήστε το σε μεγαλύτερο δοχείο. Θα χρειαστεί να κάνετε πολλές φορές αυτή τη διαδικασία. Τα μικρότερα φυτά, χρειάζονται περισσότερο νερό από ό, τι τα μεγαλύτερα, αλλά όλα χρειάζονται αρκετό νερό.

2. Μανταρίνια
Τα μανταρίνια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ασβέστιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες και πολλά άλλα. Είναι μια καλή εναλλακτική λύση των πορτοκαλιών και δεν είναι πολύ δύσκολο να καλλιεργηθούν στο σπίτι.

Πως τα καλλιεργούμε;

Ο καλύτερος τρόπος, είναι να αγοράσετε ένα «μωρό» δέντρο και να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία με τη λεμονιά. Τα δέντρα, δίνουν συνήθως καλύτερα αποτελέσματα από ότι οι σπόροι.

Οι μανταρινιές είναι ασφαλές να αναπτύσσονται σε κλειστούς χώρους, επειδή συνήθως δεν γίνονται ψηλότερες από 182 εκατοστά. Ποτίζετε τη μανταρινιά σας τακτικά, αλλά συντηρητικά. Να αντικαταστήσετε την γλάστρα της με μια μεγαλύτερη, όταν οι ρίζες μεγαλώσουν πολύ. Μαζέψτε τα μανταρίνια μόλις γίνουν πορτοκαλί, γιατί αν το κάνετε αργότερα θα χάσουν την γεύση τους.

Συμβουλή: Να είστε προσεκτικοί με τον τρόπο που κόβετε τα μανταρίνια από το δέντρο.

Ορίστε λοιπόν δύο εύκολοι τρόποι για να αποκτήσετε νόστιμα εσπεριδοειδή στο τραπέζι σας, χωρίς καμία ταλαιπωρία.
<object class="BLOG_video_class" contentid="dfcb014c6444b51" height="266" id="BLOG_video-dfcb014c6444b51" width="320"></object></div>

Credit: Healthy-holistic-living

Comments