Προφυλάκιση της Πρόεδρου Park για δωροληψία στην Κορέα

Προφυλακίστηκε η καθαιρεθείσα πρόεδρος της Νότιας Κορέας Park Geun-hye, ύστερα από τη σύλληψή της με κατηγορίες που περιλαμβάνουν αυτή της δωροληψίας, στο πλαίσιο του σκανδάλου διαφθοράς που εμπλέκεται και η Samsung. Να υπενθυμιστεί ότι η Park αποτελεί την πρώτη δημοκρατικά εκλεγμένη Πρόεδρο της Νότιας Κορέας που καθαιρέθηκε από την εξουσία.


To δικαστήριο της Σεούλ, ενέκρινε αίτημα των εισαγγελέων για τη σύλληψη της Park ύστερα από την οκτάωρη κατάθεση που έδωσε η καθαιρεθείσα πρόεδρος.

Παρόλο που η Park με τους συνηγόρους της υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να συλληφθεί καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει ούτε θα προσπαθήσει να παραποιήσει στοιχεία. Όμως το δικαστήριο διαφώνησε και υποστήριξε πως ενδέχεται να προσπαθήσει να χειραγωγήσει στοιχεία της υπόθεσης.

Οι εισαγγελείς έχουν τώρα στη διάθεσή τους 20 ημέρες για να τεκμηριώσουν την υπόθεσή τους, διάστημα στο οποίο η Park θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, το μοναδικό προνόμιο που ενδέχεται να έχει η 65χρονη Παρκ σε σχέση με τους άλλους κρατουμένους της φυλακής είναι ένα ελαφρώς μεγαλύτερο κελί και τουαλέτα και ντους σε γειτονικό δωμάτιο και όχι μέσα στο κελί της.
<object class="BLOG_video_class" contentid="667d69334abe978b" height="266" id="BLOG_video-667d69334abe978b" width="320"></object></div>

Comments