Βαλβίδα υπόσχεται ρεαλιστικούς ήχους σε VR με ατμό ήχου

Το μέλλον της τεχνολογίας VR είναι φωτεινό. Πολλά παιχνίδια αναμένεται να είναι VR-συμβατά στο εγγύς μέλλον. Για τους προγραμματιστές, η Valve είναι μία από τις πιο αξιοσημείωτες. Πρόσφατα αποκάλυψε το κιτ που θα δώσει ενισχυμένο ήχο σε VR, με ατμό ήχου!

Η VALVE υπόσχεται ρεαλιστικούς ήχους σε VR με ατμό ήχου
Η βαλβίδα είναι συμπαραγωγός της συσκευής Vive VR με την HTC. Πρόσφατα, έχει ανακοινωθεί στο Steam Audio. Μέσα από αυτό το λογισμικό, VR ανάπτυξης περιεχομένου μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη από τα ηχητικά εφέ με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο. Το κιτ επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν binaural ήχου, η οποία στην πραγματικότητα προσομοιώνει το πώς το σώμα αισθάνεται τους ήχους. Ωστόσο, επιτρέπουν επίσης την προσομοίωση της φυσικής αλληλεπίδρασης μεταξύ των ήχων και του περιβάλλοντος.
Για παράδειγμα, αν είστε σε μια γωνία ενός δωματίου (στον κόσμο VR φυσικά), θα είστε σε θέση να αισθανθείτε τους ήχους ricocheting από τους τοίχους. Κανονικά, αυτοί οι τύποι ηχητικών εφέ θα είναι προ-ηχογραφημένων, καθιστώντας αφύσικο σε πολλές περιπτώσεις. Ωστόσο, ο ατμός κιτ ήχου επιτρέπει το σωματικο υπολογισμο για να προσομοιώσει τους ήχους σε πραγματικό χρόνο και με την πιο ακριβή τρόπο. Μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο για το πώς λειτουργεί το λογισμικό.
<object class="BLOG_video_class" contentid="af454368c9ce3a53" height="266" id="BLOG_video-af454368c9ce3a53" width="320"></object></div>


Η βαλβίδα τώρα προσφέρει το λογισμικό ήχου Steam δωρεάν. Τώρα είναι συμβατό με τα παιχνίδια που αναπτύχθηκε με το engine Unity (όπως Mobius Final Fantasy, Pillar of Eternity, I Am Setsuna, κλπ). Η  έκδοση Unreal 4 θα ειναι συμβατή με τα παιχνίδια (όπως το Gears of War, Batman, Streetfighter, κλπ) που θα κυκλοφορήσει στο προσεχές μέλλον.
topgloob

Comments