Κάμερα 360 μοιρών της Google

Μία πρωτοποριακή κάμερα 360 μοιρών παρουσίασε η Google, η οποία φιλοξενεί 17 μονάδες σε μία κεντρική μονάδα σφαιρικής λήψης.



Η κάμερα της Google δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Jump, το οποίο θέλει να απλοποιήσει τη δημιουργία βίντεο Virtual Reality σε μια εποχή που η ανάγκη για εξοπλισμό που επιτρέπει τη λήψη βίντεο 360 μοιρών διαρκώς εντείνεται. Η Google έχει έρθει σε συνεργασία με την Xiaomi, με σκοπό να δημιουργήσει την Halo, ένα οπτικό σύστημα 17 καμερών που είναι ικανό να κάνει λήψη στερεοσκοπικές εικόνες 8K x 8K σε ταχύτητα 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Για όσους επιθυμούν μεγαλύτερες ταχύτητες στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, υπάρχει η επιλογή λήψης βίντεο σε ποιότητα 6Κ x 6K.

Στην κάμερα αυτή υπάρχουν 16 κάμερες περιφερειακά και μία στην κορυφή, ενώ το συνολικό βάρος της όλης διάταξης δεν ξεπερνά τα 3,5 κιλά. Η μπαταρία της δίνει λειτουργία 100 λεπτών περίπου, ενώ ο κάτοχός της θα μπορεί να χειριστεί τις επιμέρους λειτουργίες της με τη βοήθεια μίας εφαρμογής στο Android κινητό του τηλέφωνο. H πρόταση της Google δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί προσιτή, αφού το τελικό της κόστος έχει διαμορφωθεί στα 17.000 δολάρια στις ΗΠΑ.

Το Jump Assembler, το λογισμικό της Google, είναι εκείνο που επιτρέπει την αποτελεσματική συρραφή των εικόνων που έχουν τραβήξει οι επιμέρους κάμερες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Comments