Elon Musk: Ταξίδι στον Άρη σε 88 ημέρες, όπως το Battlestar Galactica

Η τρέλα του Elon Musk για το ταξίδι στο Διάστημα είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια, γι’ αυτό άλλωστε έχει ιδρύσει και επενδύσει μερικά δισεκατομμύρια στην SpaceX για δοκιμές επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων. Αυτή τη φορά, ο Musk ανέλυσε πλήρως τα σχέδια του στο 67ο International Astronautical Conference που έλαβε χώρα πριν από μερικές ώρες στη Guadalajara (Mexico).

“Ο κύριος λόγος που συσσωρεύω την περιουσία μου είναι για να επενδύσω επάνω σε αυτό το πρόγραμμα. Ειλικρινά, δεν έχω κανένα άλλο κίνητρο από το να συμβάλλω όσο το δυνατόν περισσότερο στο όραμα για να φέρουμε τη ζωή σε πολλούς πλανήτες”

Ας δούμε ορισμένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της 4ωρης παρουσίασης:

Σε αντίθεση με τα σημερινά διαστημικά σκάφη, το SpaceX που θα σταλεί στον πλανήτη Άρη θα τεθεί πρώτα σε σταθερή τροχιά γύρω από τη Γη. Ο προωθητικός πύραυλος που θα το φέρει μέχρι εκεί θα επιστρέψει πίσω στη Γη (βλ. Falcon 9) για να εφοδιαστεί εκ νέου με καύσιμα (νέο fuel tank) και στη συνέχεια θα επαναεκτοξευθεί για να συναντήσει το SpaceX που βρίσκεται σε τροχιά. Από εκεί θα ξεκινήσει το ταξίδι του SpaceX για τον Άρη.

Στο video που ακολουθεί θα δείτε όλη τη διαδικασία αλλά μόνο για ένα σκάφος, ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι θα ξεκινά ταυτόχρονα ένας στόλος διαστημικών σκαφών για τον Άρη.

“Με τον καιρό θα βλέπουμε πολλά σκάφη και όπως το σκέφτομαι θα μπορούσαν να περιμένουν σε τροχιά γύρω από τη Γη χιλιάδες τέτοια σκάφη για να ξεκινήσουν προς τον Άρη, σαν το Battlestar Galactica”
<object class="BLOG_video_class" contentid="7fd283157e2ae1a1" height="266" id="BLOG_video-7fd283157e2ae1a1" width="320"></object></div>

Comments