Η γκάφα της Μελάνια στην ερώτηση του Πάπα

Στο Βατικανό βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια και την κόρη του Ιβάνκα, στο πλαίσιο της 9ήμερης παγκόσμιας περιοδείας του που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο.O πρόεδρος της Αμερικής και ο Πάπας Φραγκίσκος είχαν εγκάρδια χειραψία μπροστά στις κάμερες και το κλίμα της συνάντησής τους ήταν θερμό, παρά τις έντονες ιδεολογικές τους διαφορές, κυρίως όσον αφορά το προσφυγικό.
 Μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο ήταν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, η κόρη του Ιβάνκα με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ και φυσικά η Μελάνια. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Πάπας μίλησε για λίγο στη Μελάνια, ρωτώντας την «τι ταΐζει τον Τραμπ». Μιλώντας στα ιταλικά ο Ποντίφικας έκανε την ερώτηση στη Μελάνια χαμογελώντας.

«Τι τον ταΐζεις, πίτσα;» ακούστηκε να λέει ο Πάπας, κι εκείνη του απάντησε χαμογελώντας «πίτσα, ναι!».

Ωστόσο, ο Πάπας δεν είχε πει τη λέξη πίτσα αλλά τη λέξη «ποτίτσα» η οποία είναι ένα παραδοσιακό εορταστικό σλοβένικο γλυκό που γίνεται από ζύμη και γέμιση τυλιγμένη σε ρολό. Το όνομά της προέρχεται από τη λέξη poviti, που σημαίνει «τυλίγω ρολό».

Η γκάφα της Μελάνια ήταν ότι δεν περίμενε να ακούσει τον μεταφραστή και το μόνο που κατάλαβε από όσα είπε ο πάπας ήταν η λέξη πίτσα, οπότε όταν ξεκίνησε να μεταφράζει ο άνδρας δίπλα τους εκείνη είχε ήδη απαντήσει «Ναι, πίτσα».

Φυσικά, η ερώτηση του Πάπα δεν ήταν τυχαία, αφού είχε έμμεση αναφορά στην πατρίδα της Μελάνια, την Σλοβενία. Ομως εκείνη δεν έπιασε το αστείο του.

Τελικά όλοι χαμογέλασαν αμήχανα.

Δείτε παρακάτω το στιγμιότυπο το οποίο μπέρδεψε ακόμα και τους μεταφραστές, για να είμαστε δίκαιοι.
<object class="BLOG_video_class" contentid="8f53f5511350596c" height="266" id="BLOG_video-8f53f5511350596c" width="320"></object></div>

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...