Hacking του σαρωτή Samsung Galaxy S8 Iris

H βιομετρική ασφάλεια που προσφέρει το iris scanner του Samsung Galaxy S8 δεν αποδεικνύεται και τόσο ισχυρή.



Σύμφωνα με τη δοκιμή της ομάδας hackers του Chaos Computer Club, o αισθητήρας αναγνώρισης της ίριδας του ματιού που η Samsung θεωρεί ότι είναι μία από τις ασφαλέστερες μεθόδους κλειδώματος για το Galaxy S8, αποδεικνύεται ότι μπορεί να ξεγελαστεί με αρκετή ευκολία. Οι hackers χρησιμοποίησαν μία ψηφιακή κάμερα, έναν laser εκτυπωτή της ίδιας της Samsung και έναν φακό επαφής, συνολικού κόστους κάτω από τα 800 δολάρια.

Πρώτα έγινε η λήψη μίας φωτογραφίας ενός ατόμου, έπειτα ακολούθησε η εκτύπωση της φωτογραφίας στο χαρτί, μπροστά στο οποίο τοποθετήθηκε ο φακός επαφής και κρατήθηκε μπροστά στο iris scanner του κλειδωμένου Samsung Galaxy S8. Με αυτόν τον σχετικά εύκολο και όχι ιδιαίτερα πολυέξοδο τρόπο, θα μπορούσε κανείς να ξεγελάσει τον αισθητήρα αναγνώρισης της ίριδας του ματιού του Galaxy S8. Οι hackers, μάλιστα, δημοσίευσαν ένα βίντεο στο Διαδίκτυο που δείχνουν σε εφαρμογή την μέθοδό τους.

Φαίνεται ότι το κλείδωμα με τη χρήση των βιομετρικών δεδομένων του χρήστη δεν έχει καταφέρει ακόμα να φτάσει σε επίπεδο ασφαλείας άλλες λύσεις κλειδώματος συσκευών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Ars Technica και άλλες πηγές στο Διαδίκτυο.
<object class="BLOG_video_class" contentid="c0b5f7c223c8406d" height="266" id="BLOG_video-c0b5f7c223c8406d" width="320"></object></div>

Comments