Έρχονται smartphone που θα φορτίζονται πλήρως σε 5 λεπτά

Ενδεχομένως και την επόμενη χρονιά θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα smartphone με μπαταρίες της ισραηλινής start-up StoreDot, ώστε να επαναφορτίζονται πλήρως σε μόλις 5 λεπτά.Αν και η StoreDot έδειξε για πρώτη φορά την τεχνολογία της στη CES το 2015, είναι έτοιμη ώστε να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των μπαταριών της στις αρχές του 2018.


Την αποκάλυψη έκανε στο BBC ο Doron Myersdorf, CEO της εταιρείας. Ωστόσο, ο Myersdorf δήλωσε πως δεν μπορεί να αναφέρει τα ονόματα των κατασκευαστών που θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία σε συσκευές τους.

Το 2015 στη CES, το στέλεχος της StoreDot είχε σημειώσει και πάλι στο BBC ότι η μπαταρία περιέχει υλικά που παίρνουν μέρος σε “μη συμβατικές” αντιδράσεις και επιτρέπουν τη γρήγορη μεταφορά ιόντων από την άνοδο στην κάθοδο – με την οποία γίνεται η επαναφόρτιση.

Τότε, κάποιες εκδοχές της μπαταρίας ήταν αρκετά ογκώδεις, για να χρησιμοποιηθούν σε τηλέφωνα. Πλέον όμως, όπως αναφέρει ο Myersdorf, το προϊόν είναι έτοιμο για να αξιοποιηθεί.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ειδικοί είναι επιφυλακτικοί για τις επιδόσεις που υπόσχεται η StoreDot. Ενδεικτικά, ο αναλυτής Ben Wood από την CCS Insight δηλώνει σκεπτικός στο BBC, αναφέροντας για παράδειγμα πως πιθανή παραγωγή υπερβολικής θερμότητας, λόγω της υψηλής ταχύτητας φόρτισης, ενδεχομένως θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη διάρκεια “ζωής” της μπαταρίας.

Πάντως, όπως συμπληρώνει ο Wood, αν η StoreDot έχει όντως να λύσει το πρόβλημα της ταχείας φόρτισης, τότε θα ανατρέψει πλήρως τα δεδομένα στον κλάδο των ηλεκτρονικών ειδών.insomnia.gr

Comments