Παρίστανε την τυφλή για 28 ολόκληρα χρόνια

Πριν από 28 χρόνια η Carmen Jimenez από τη Μαδρίτη της Ισπανίας, τυφλώθηκε μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό που είχε στο μάτι της ή τουλάχιστον αυτό ήθελε να πιστεύουν όλοι, συμπεριλαμβανόμενης και της ίδιας της της οικογένειας.

Ο λόγος; Επειδή δεν ήθελε να λέει "γεια" σε όσους αντιπαθούσε. Η 57χρονη γυναίκα αποκάλυψε πρόσφατα το μυστικό της, λέγοντας σε όλους ότι τόσα χρόνια έβλεπε και βλέπει τέλεια, σοκάροντας τους συγγενείς της, αν και οι ίδιοι πάντα υποπτεύονταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην κατάσταση της.

Ο σύζυγος της είπε στους δημοσιογράφους ότι εκείνη μπορούσε να βαφτεί τέλεια και μερικές φορές την παρατηρούσε να χαζεύει την τηλεόραση με την άκρη του ματιού της. Ποτέ της όμως δεν είχε παραδεχτεί ότι παρίστανε την τυφλή, μέχρι τώρα.

Για σχεδόν 30 χρόνια η Jimenez υποστήριζε ότι είχε χάσει παντελώς την όραση της, γιατί πολύ απλά δεν ήθελε να χαιρετάει όσους δε συμπαθούσε. Όπως δήλωσε σε τοπικά μέσα, είχε κουραστεί να συναντά συνεχώς κόσμο στο δρόμο και να πρέπει να του μιλάει και καθώς ήταν πάντα πολύ αντικοινωνική, κάνοντας την τυφλή μπορούσε να αποφύγει πολλές κοινωνικές υποχρεώσεις.
Πέραν όμως από τις εξηγήσεις που έπρεπε να δώσει σε οικογένεια και γνωστούς για την απάτη τόσων χρόνων, η 57χρονη αντιμετωπίζει θέματα και με το νόμο, αφού είχε εγγραφεί σαν τυφλή και έπαιρνε κρατικό επίδομα.

Τα νέα για το κόλπο της Jimenez όμως, εκτός από την Ευρώπη κατάφεραν να γίνουν viral και στη Νότια Αμερική, με ορισμένες αμφιβολίες για το αν η ιστορία είναι 100% αληθής, αφού δε γίνεται κάποιος να κάνει τον τυφλό για τρεις δεκαετίες χωρίς να έχει κινήσει τις παραμικρές υποψίες και επιπροσθέτως, υποτίθεται ότι το κράτος εξετάζει όσους δηλώνουν αναπηρία, προκειμένου να τους δώσει τα ειδικά επιδόματα.

Όπως και να έχει, πρόκειται για μια ξεκαρδιστική ιστορία αντικοινωνικότητας.

Comments