Πως να Διαπιστώσετε αν έχετε Χαμηλά Επίπεδα Οξέων στο Στομάχι Τρώγοντας 1 Παντζάρι

Ένας απλός τρόπος για να προσδιορίσετε τα επίπεδα οξέων στο στομάχι σας είναι να φάτε ένα παντζάρι και στη συνέχεια ελέγξτε το χρώμα των ούρων σας.

Εάν έχετε ροζ ούρα, αυτό σημαίνει ότι τα οξέα του στομάχου σας είναι πολύ αδύναμα(υποχλωρυδρία) και αν είναι σχεδόν διάφανα ούρα, τότε έχετε επαρκή οξέα στομάχου.


Το στομάχι σας χρειάζεται ένα pΗ 2 για να διασπάσει τις πρωτεΐνες και να απορρόφησει τη βιταμίνη Β-12. Αν δεν κανονικές ποσότητες γαστρικού οξέος, οι πρωτεΐνες δεν διασπώνται σωστά και καταλήγουν στο λεπτό έντερο σας, σαν θραύσματα πρωτεϊνών, αντί των αμινοξέων.

Χαμηλά Επίπεδα Οξέων στο Στομάχι και Σύνδρομο Διαρρέοντος Εντέρου

Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, ένα από τα πιο κοινά είναι  το διαρρέον έντερο. Μια αιτία που οδηγεί στο Σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου  είναι όταν τα σωματίδια γλουτένης ανοίγουν τρύπες στο λεπτό έντερο, επιτρέποντας σε αχώνευτα σωματίδια τροφίμων για να μπουν στην κυκλοφορία του αίματος.

Και τότε, πέρα από τις πιθανότητες να αναπτύξετεπάνω από τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε το Σύνδρομο του Διαρρέοντος Εντέρου,αν δεν απορροφάτε αρκετή Β12, μπορεί να κουράζεστε πολύ πιο εύκολα. Έτσι, όχι μόνο θα αναπτύχθουν προβλήματα στο στομάχι σας, αλλά θα νιώθετε και διαρκώς κουρασμένοι!

Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβόμαστε! Αφήστε τα παντζάρια να σας δώσουν πληροφορίες σχετικά με τα οξέα του στομάχου σας.  Λειτουργεί σαν ένα πεχαμετρικό χαρτί, μόνο το αποτέλεσμα εμφανίζεται στα ούρα σας.
Τι συμβαίνει αν τα ούρα σας έχουν ροζ απόχρωση μετά την κατανάλωση ενός παντζαριού; Σε αυτή την περίπτωση γνωρίζετε με βεβαιότητα το pH του στομάχου σας είναι πολύ χαμηλό. Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα μπορείτε να κάνετε το ένα ή και τα 2 που αναφέρονται παρακάτω:
1-Πιείτε 2 ποτήρια νερό 15-30 λεπτά πριν από το φαγητό – Αυτό δίνει το στομάχι σας ένα το νερό που χρειάζεται και το προστατεύει το από το οξύ. Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, το στομάχι θα ανταποκριθεί αναλόγως και να αυξήσει την ποσότητα του υδροχλωρικού οξέως που απελευθερώνεται.
2-Πιείτε μια μεγάλη γουλιά βιολογικό μηλόξυδο – Κάντε αυτό πριν από το γεύμα σας για να βοηθήσει με τη μείωση της οξύτητας του στομάχου. Περίπου 1 κουταλιά της σούπας σε ένα ποτήρι νερό.
Δοκιμάστε αυτά τα δύο κόλπα και στη συνέχεια να δείτε αν τα ούρα σας εξακολουθούν να έχουν ροζ χρώμα την επόμενη φορα που θα φάτε παντζάρι.hippieteepee.gr

Comments