Facebook Lite: Εφαρμογή μεγέθους 1mb

Μια νέα εφάρμογή του Facebook πρόκειται να κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες που θα ευχαριστήσει τους χρήστες που δε διαθέτουν γρήγορο ίντερνετ στα κινητά τους, καθώς δεν καταναλώνει μεγάλο όγκο δεδομένων ενώ δεν πιάνει και χώρο στη συσκευή. Απευθύνεται στις φορητές συσκευές που τρέχουν με λειτουργικό Android της Google.



To «Facebook Lite» είναι μια ελαφριά εκδοχή του Facebook που συμπεριλαμβάνει τις περισσότερες από τις υπηρεσίες της κοινωνικής πλατφόρμας, news feed, status updates, φωτογραφίες, ειδοποιήσεις,  και απευθύνεται κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες που δε διαθέτουν ακόμη 3G ή τό mobile ίντερνετ είναι ακριβό.  Στις χώρες αυτές η χρήση του Facebook ήταν σχεδόν αδύνατη καθώς η εφαρμογή απαιτεί πολύ μεγαλύτερο όγκο δεδομένων.

Το μέγεθος της καινούργια εκδοχής της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης ανέρχεται μόλις στο 1mb, και έτσι το κατέβασμα και η εγκατάστασή του γίνονται άμεσα και εύκολα. Ο χρήστες θα μπορούν να διαχειρίζονται κανονικά τη σελίδα τουε, να ανεβάζουν βίντεο και φωτογραφίες και να επεξεργάζονται το προφίλ τους.

Το Facebook Lite θα γίνει διαθέσιμο σε χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ευρώπης και θα κάνει το Facebook προσιτό σε όλους. Μάλιστα η εφαρμογήέχει κυκλοφορήσει ήδη από τον Ιανουάριο, σε Βιετνάμ, Νεπάλ, Νιγηρία, Νότια Αφρική, Σουδάν, Σρι Λάνκα, Μπαγκλαντές και Ζιμπάμπουε..topnews.gr

Comments