Nissan Juke-R Nismo 2016 με 600 ίππους

Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Juke-R Nismo στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood στις 25 Ιουνίου και σύμφωνα με πληροφορίες, η περιορισμένη έκδοση του compact crossover αναμένεται να φτάσει, αυτή τη φορά, την ισχύ των 600 ίππων.



Η σκληροπυρηνική εκδοχή του Juke η οποία στην σημερινή μορφή της αποδίδει 492 ίππους χάρη στον κινητήρα του GT-R αναμένεται, στη νέα της έκφανση, να αξιοποιήσει την αναβαθμισμένη, για το GT-R Nismo, εκδοχή του ίδιου twin-turbo V6 η των 3,8 λίτρων, αγγίζοντας τους 600 ίππους και τα 652 Nm ροπής.

Αν και η Nissan δεν δημοσιοποιεί προς το παρόν κανένα στοιχείο για την ταυτότητα του πιο «τρελού» Juke, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το νέο Juke-R Nismo θα ξεπεράσει τις επιδόσεις της σημερινής εκδοχής του, η οποία επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και φτάνοντας την μέγιστη ταχύτητα των 257 χλμ./ώρα.

Το ίδιο ισχύει και για τις προοπτικές παραγωγής του, ωστόσο η ιαπωνική φίρμα αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια συνταγή με τη σημερινή εκδοχή του η οποία κατασκευάστηκε σε –πολύ- περιορισμένο αριθμό και με αρχική τιμή τα 530 χιλιάδες ευρώ.
auto.in.gr

Comments