Γιαουρτλού στο τηγάνι, με ντομάτα και πάπρικες

Μερίδες 4 μερίδες
Συνολικός χρόνος 28 λεπτά
Χρόνος προετ. 15 λεπτά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Εύκολο και πεντανόστιμο γιαουρτλού με κοτόπουλο, για τους λάτρεις των ανατολίτικων γεύσεων, και όχι μόνο.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

800 γρ. φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους των 3 - 4 εκ.
2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
4 - 5 ντοματάκια του κουτιού, χοντροκομμένα, ή 2 μέτριες φρέσκες ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες (με το ζουμί τους, αλλά χωρίς πολλά σπόρια)
70 ml ελαιόλαδο
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κουτ. σούπας ούζο
1½ κουτ. σούπας ανάμεικτες πάπρικες (γλυκιά, πικάντικη και καπνιστή. Αν δεν έχουμε κάποιο από αυτά τα είδη, χρησιμοποιούμε αυτά που διαθέτουμε)
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
1Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τις πάπρικες, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να μαριναριστεί το κοτόπουλο.
2Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το χρειαστούμε.
3Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, ρίχνουμε το μείγμα του κοτόπουλου από το μπολ. Αλατίζουμε και σοτάρουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το ούζο και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά ή μέχρι η ντομάτα να μαλακώσει και να βγάλει τα υγρά της. Αν οι ντομάτες δεν είναι πολύ ζουμερές, προσθέτουμε 1 - 2 κουτ. σούπας νερό. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 4 - 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Αν κατά το μαγείρεμα σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε τα σκόρδα, αφήνουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς το φαγητό, ώστε να μην «κόψει» το γιαούρτι, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.
4Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με ζεστές πίτες για σουβλάκι ή τραγανές αραβικές πίτες (ψημένες στο φούρνο, για να γίνουν τραγανές) και πατάτες τηγανητές.

Comments