Διάσημοι που πτώχευσαν

 CURTIS "50 CENT" JACKSON III
Ο Curtis Jackson III, γνωστός ως 50 Cent, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις 13 Ιουλίου 2015. Τα νέα δημοσιοποιήθηκαν μετά την απόφαση του δικαστηρίου η οποία τον καλούσε να καταβάλει ποσό
ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση στην Lastonia Leviston επειδή κοινοποίησε βίντεο με προσωπικές της στιγμές στο διαδίκτυο.
 SCOTT STAPP
Ο Scott Stapp, τραγουδιστής του Αμερικανικού συγκροτήματος Creed, αποκάλυψε ότι ήταν "άφραγκος", σε βίντεο που κοινοποίησε στο Facebook τον Νοέμβριο του 2014. 
 MIKE TYSON
Ο πρώην πρωταθλητής βαρέων βαρών ο οποίος κέρδισε πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια ως μποξέρ, πτώχευσε το 2003. Ο Tyson κατηγόρησε τους οικονομικούς του συμβούλους για την κατάστασή του. Επέστρεψε δριμύτερος με περιοδείες με το σόου του: Mike Tyson, Η Αδιαμφισβήτητη Αλήθεια.
 SHANE FILAN
O σταρ των Westlife Shane Filian υπέβαλε αίτηση πτώχευσης το 2012, λίγες μέρες αφότου έπαιξε μπροστά σε ένα μεγαλειώδες κοινό κατά την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του συγκροτήματος. Ο τραγουδιστής έχασε πολλά χρήματα λόγω της ύφεσης που έπληξε την Ιρλανδία. Παρόλα αυτά έχει καταφέρει να ορθοποδήσει σιγά σιγά καθώς κυκλοφορεί νέα άλμπουμ και διοργανώνει περιοδείες.  
 TONI BRAXTON
Η τραγουδίστρια του R&B και ηθοποιός έκανε αίτηση πτώχευσης όχι μία αλλά δύο φορές, την πρώτη το 1998 και τη δεύτερη το 2010. Η βραβευμένη με Γκράμι, όμως, καλλιτέχνης κατάφερε να επανέλθει με μια σειρά πετυχημένων ριάλιτι, το Braxton Family Values το 2011 κι αγόρασε μια βίλα 3 εκατομμυρίων δολαρίων αμέσως μετά.
 WAYNE NEWTON
Συγκαταλέχθηκε το 1983 ως ο πλέον καλοπληρωμένος μουσικός καλλιτέχνης στον κόσμο σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες. Παρόλα αυτά, ο καλλιτέχνης από το Λας Βέγκας χρωστούσε 20 εκ. δολάρια λόγω λανθασμένων επενδυτικών κινήσεων.  
 DONALD TRUMP
Ο πολυεκατομμυριούχος έχει υποβάλει αίτηση εταιρικής πτώχευσης τέσσερεις φορές, το 1991, το 1992, το 2004 και το  2009. Ωστόσο, δεν έχει πτωχεύσει ποτέ προσωπικά.
 LENA HEADEY
Η σταρ του Game of Thrones ανέφερε ότι είχε μόνο 5 δολ. στην τράπεζα το 2013 λόγω των δικαστικών εξόδων για το διαζύγιό της και την κηδεμονία των παιδιών το 2012. Η Headey αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι της στο Hollywood Hills για να καταφέρει να ορθοποδήσει.  
 LARRY KING
Ο Larry King όφειλε στο παρελθόν 352.000 δολ. και συνελήφθη γιατί κατηγορήθηκε ότι καταχράστηκε χρήματα από πρώην συνεργάτη του το 1971. Ο παρουσιαστής υπέβαλε αίτηση πτώχευσης το 1978 και την χρονιά εκείνη απογειώθηκε η καριέρα του.
 BRENDAN FRASER
Ένας τραυματισμός στην πλάτη που έπαθε στον τυφώνα Σάντι, δεν επέτρεψε στο Brendan Fraser να εργάζεται. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Huffington Port ο σταρ του The Mummy έκανε αίτηση να μειωθούν τα 900.000 δολ. διατροφή που καταβάλει για το παιδί του με την αιτιολογία ότι δεν ήταν πλέον σε θέσει να τα πληρώνει.
 GARY BUSEY
Ο Gary Busey, ο οποίος είχε προταθεί για Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού το 1978 για το ρόλο του στο Τhe Buddy Holly Story, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης το 2012 ισχυριζόμενος ότι τα 50.000 δολ. του ενεργητικού του δεν μπορούσαν να ξεπληρώσουν το χρέος του 1 εκ. δολ. που είχε. 
 PAMELA ANDERSON
Η Pamela Anderson από το Baywatch πτώχευσε το 2009 και υποχρεώθηκε να πουλήσει το σπίτι της καθώς χρωστούσε 800.000 δολ. στην εργολαβική εταιρεία που είχε αναλάβει το χτίσιμο της βίλας της στο Μαλιμπού και 1,7 εκ. δολ. στην εφορία.
 M.C. HAMMER
Η περιουσία του M.C. Hammer είχε κάποτε υπολογιστεί στα 33 εκ. δολ. από το Forbes. Τον Απρίλιο του 1996, όμως, ο ράπερ, ο οποίος είχε κάνει τεράστια επιτυχία με το κομμάτι Can't Touch This,  υπέβαλε αίτηση πτώχευσης λόγω της πολυτελούς διαβίωσής του.
BURT REYNOLDS
Ο Burt Reynolds υπέβαλε αίτηση πτώχευσης το 1996 λόγω της αποτυχίας του εστιατορίου του και του ακριβού διαζυγίου του από την Loni Anderson. Ο σταρ του Smokey και του Bandit χρωστούσε πάνω από 10 εκ. δολ.

Comments