Υψώθηκε η σημαία της Κούβας στις ΗΠΑ

Σαν επισφράγηση της αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κούβας και των ΗΠΑ, υψώθηκε τη Δευτέρα η σημαία της Δημοκρατίας της Κούβας στην πρεσβεία της στην Ουάσινγκτον. Η σημαία κυματίζει επίσης έξω από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και αποδεικνύει ότι αρχίζει να αποφέρει καρπούς η προσέγγιση Ομπάμα-Ραούλ για ομαλοποίηση των σχέσεων των δύο χωρών.



Η τελετή για το επίσημο άνοιγμα της κουβανικής πρεσβείας έγινε με την παρουσία του του Κουβανού ΥΠΕΞ, Μπρούνο Ροντρίγκες, με πολλές τιμές όπως αρμόζε στην περίσταση. Ο Ροντρίγκες δήλωσε: «Τα ιστορικά γεγονότα που ζούμε σήμερα θα αποκτήσουν νόημα μόνο μετά την άρση του οικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού που προκαλεί τόσες στερήσεις και ζημιά στον λαό μας, με την επιστροφή της κατεχόμενης περιοχής του Γκουαντάναμο και τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας της Κούβας».

Τόνισε μάλιστα ότι βρισκόνται εκεί για χάρη του Φιντέλ Κάστρο και επισήμανε ότι η Κουβα επιθυμεί πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, χωρίς όμως να τεθεί ζήτημα εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.

Comments