Πανέμορφα πάρκα του κόσμου

 ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
Τα εθνικά πάρκα, συχνά θεωρούνται σύμβολα εθνικής υπεριφάνειας και χρησιμεύουν στην διατήρηση της άγριας ζωής και της φύσης. Δείτε μερικά από τα πιο όμορφα του κόσμου.

 ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΙΟΡΔΛΑΝΤ, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Το εθνικό πάρκο του Φιορδλαντ στη Νέα Ζηλανδία είναι το μεγαλύτερο από τα 14 εθικά πάρκα της χώρας. Εκτείνεται σε μια περιοχή 12.500 χλμ.
 ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΝΟΥΕΛ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ
Το  Μανουέλ Αντόνιο είναι ένα μικρό εθνικό πάρκο που βρίσκεται στην ακτή της Κόστα Ρίκα προς τον Ειρηνικό ωκεανό. Είναι πασίγνωστο για τις παραλίες του και τα μονοπάτια πεζοπορίας του.
 ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΟΥΤΖΙ - ΧΑΚΟΝΕ, ΙΑΠΩΝΙΑ
Το εθνικό πάρκο Φούτζι-Χακόνε-Ιζου είναι ένα από τα πρώτα τέσσερα εθνικά πάρκα της Ιαπωνίας. Καλύπτει μια έκταση 1,227 τετραγωνικών χιλιομέτρων
 ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΚΡΑΝΤ ΚΑΝΥΟΝ, ΗΠΑ
Το εθνικό πάρκο του Γκράντ Κάνιον είναι το 15ο παλαιότερο πάρκο των ΗΠΑ και καλύπτει μια έκταση 1,217,262 εκταρίων ανάμεσα στις κομητείες  του Κοκοτσίνο και του Μοχέιβ.
 BANFF NATIONAL PARK, CANADA
Banff National Park is Canada’s oldest national park with numerous glaciers and ice fields, dense coniferous forest, and alpine landscapes.
 ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΡΕΣ ΝΤΕΛ ΠΑΙΝΕ, ΧΙΛΗ
Το εθνικό πάρκο Τόρες ντελ Πάινε βρίσκεται στην Χιλή και περιλαμβάνει βουνά, παγετώνες, λίμνες και ποτάμια.
 ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΟΣΕΜΑΙΤ, ΗΠΑ
Το εθνικό πάρκο Γιοσεμάιτ βρίσκεται στις ΗΠΑ και είναι παγκοσμίως γνωστό για τους γρανιτένιους γκρεμούς , τους καταρράκτες,τα πεντακάθαρα νερά ,τα δάση αλλά και την πολυποικιλότητα του.
 ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΕΡΕΓΚΕΤΙ, ΤΑΝΖΑΝΙΑ
Το εθνικό πάρκο Σερενγκέτι είναι γνωστό για την μεγαλύτερη ετήσια μετανάστευση  ζώων όπως τα γκνου  και τις ζέβρες αλλά και για τους πολυάριθμους κροκοδειλους του Νείλου που ζουν εκεί.
 ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΕΙΚ ΝΤΙΣΤΡΙΚΤ, ΑΓΓΛΙΑ
Το εθνικό πάρκο του Λέικ Ντιστρικτ στην Αγγλία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών όχι μόνο για τις λίμνες, τα δάση και τα βουνά του αλλά και από τη ιστορική του σύνδεση με ποιητές του 19ου αιώνα όπως ο Γουίλιαμ Γουόρντσγουορθ  και άλλων ποιητών.
ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΟΣ ΓΚΛΑΣΙΑΡΕΣ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Το εθνικό πάρκο Λος Γκλασιάρες, βρίσκεται στην επαρχία της Σαντα Κρουζ και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο της χώρας 
 ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΚΟΡΕΜ, ΤΟΥΡΚΙΑ
Το εθνικό πάρκο Γκορέμ της Καππαδοκίας στην κεντρική Τουρκία,έχει χαρακτηριστικό γνώρισμα τους περίεργα σχηματισμένους βράχους οι οποίοι είναι γνωστοί ως  νεραϊδοκαμινάδες.
ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΝΕΑ ΓΙΑΝΓΚ ΣΑΝ, ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
το εθνικό πάρκο ΝεαΓιανγκΣαν είναι πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός ειδικά το φθινόπωρο εξ αιτίας των πανέμορφων χρωμάτων της φύσης. το συγκεκριμένο πάρκο αποτελει καταφύγιο για 919 είδη φυτών και 1.880 δοαφορετικών ειδών ζώων.

Comments