Μοσχαρίσιο φιλέτο με έτοιμη γλυκιά σάλτσα τσίλι και πολύσπορο ψωμί

Μερίδες 4 μερίδες
Συνολικός χρόνος 15 λεπτά
Χρόνος προετ. 15 λεπτά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Ένα εύκολο και νόστιμο μπέργκερ, έτοιμο στο πι και φι.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
4 λεπτά μοσχαρίσια φιλέτα (περίπου 160 γρ. το καθένα)
100 γρ. γλυκιά σάλτσα τσίλι από μπουκάλι (sweet chilli sauce, σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
4 φέτες πολύσπορο ψωμί
λίγα φύλλα μαϊντανού
2 - 3 αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
1 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης, χοντροσπασμένα
λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
1Αλείφουμε τα μοσχαρίσια φιλέτα με τη σάλτσα τσίλι, τα αλατίζoυμε καλά και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά (ή μέχρι να γίνουν καταπώς μας αρέσουν). Σερβίρουμε κάθε φιλέτο με μία φέτα πολύσπορου ψωμιού
2και γαρνίρουμε με το μαϊντανού, τα αγγουράκια τουρσί και λίγες ροδέλες από το ξερό κρεμμύδι. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης, περιχύνουμε το χυμό λεμονιού ή  λάιμ και σερβίρουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Το καλοκαίρι µπορούµε να βάλουµε και 1 µικρό αγγούρι, σε ροδέλες.

Comments