Χριστίνα Λαμπίρη: τα σταριλίκια & οι κλίκες με κάνουν έξαλλη

Από τότε που με ένα μικρόφωνο στο χέρι στα 6 της χρόνια έκανε πολεμικές ανταποκρίσεις πίσω από τα δέντρα και τους θάμνους στους Αμπελοκήπους μέχρι και σήμερα πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Ωστόσο το μεγάλο όνειρό της ήταν να γίνει δημοσιογράφος και τα κατάφερε.



Η Χριστίνα Λαμπίρη μας υποδέχτηκε στο στούντιο της εκπομπής της «Με το καλημέρα» και μιλήσαμε για την απόφασή της να μπει απέναντι στα... θηρία της πρωινής ζώνης, τις επιλογές της και τα σχέδιά της!

Ακόμα μία τηλεοπτική σεζόν ρίχνει αυλαία και το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό ποιο είναι;

Θέλω να κοιμηθώ και το... «κοιμηθώ» με κεφαλαία γράμματα (γέλια). Πάει, τελείωσε, βεβαιώθηκα, δεν είμαι πρωινός τύπος, όπως και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι.

Αλήθεια, το δυσκολότερο κομμάτι φέτος στο «Με το καλημέρα» ήταν το πρωινό ξύπνημα;

Εμ, τι ψέματα;Και μάλιστα επειδή δεν το είχα επιχειρήσει ποτέ ξανά, πρέπει να πω πως εξοντώθηκα, εξόντωσα το βιολογικό μου ρολόι, καλά δεν το συζητώ, όλο τον χειμώνα δεν είχαμε με τον Θάνο (τον σύζυγό της...) κοινωνική ζωή, ούτε καν οικογενειακή. Για να καταλάβεις, στις 10 το βράδυ έπεφτα για ύπνο και τις Παρασκευές όταν κανονίζαμε να βρεθούμε με φιλαράκια, ήμουν για γέλια, για κλάματα, δεν καταλήξει ακόμα. Έκλειναν τα μάτια μου, δεν μπορούσα να συζητήσω, δεν μπορούσα να σταθώ.

Τελικά πιστεύεις πως όλη αυτή η τεράστια προσπάθεια άξιζε τον κόπο;

Αν τα βάλω στη ζυγαριά, την προσπάθεια αυτή που κατέβαλα, την εκπομπή, το αποτέλεσμα που πετύχαμε με τους συνεργάτες μου και γενικότερα όλη αυτήν τη χρονιά που έζησα στο Epsilon, εννοείται πως άξιζε ο κόπος. Είναι πολύ σημαντικό να πηγαίνεις στη δουλειά σου και να έχεις χαρά.Γι΄αυτό συνεχίζετε ακάθεκτοι και του χρόνου;Βεβαίως... Νομίζω πως τη χρονιά που πέρασε κάναμε μια αξιολογότατη προσπάθεια, ξανασυστηθήκαμε με τον κόσμο σε... πρωινή βάση και συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

Είσαι ευχαριστημένη από την πορεία της εκπομπής;

Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την πορεία της εκπομπής, τηρουμένων πάντα των τηλεοπτικών αναλογιών. Μετρήσαμε τις δυνάμεις μας, πέσαμε στη μάχη και βγήκαμε νικητές. Νομίζω πως αξιοποιήσαμε ό,τι δυνατότητες είχαμε και δουλέψαμε με πολύ κέφι και όρεξη. Φυσικά, δεν θα πω ποτέ πως είμαι ευχαριστημένη και με τη Χριστίνα. Ποτέ δεν το κάνω. Πάντα αυτομαστιγώνομαι και εννοείται πως ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και πάμε για του χρόνου έχοντας βάλει στόχο μόνο το καλύτερο.

Αλήθεια, πώς πήρες την απόφαση να πέσεις στην τηλεοπτική μάχη και να έρθεις αντιμέτωπη με τις... διαχρονικές, τιτάνιες, πρωινές δυνάμεις της τηλεόρασης και κυρίως με έναν Γιώργο Παπαδάκη;

Είχα θράσος, ε (γέλια); Ενιωσα όπως όταν μπαίνεις στο λεωφορείο και είναι γεμάτο κόσμο και εσύ σιγά σιγά και διακριτικά τους σπρώχνεις δεξιά και αριστερά για να χωθείς. Ε, κάπως έτσι πιστεύω πως τα κατάφερα να... τρουπώσω (γέλια), πάντα έχοντας για όλους αυτούς τους ανθρώπους τεράστιο σεβασμό.

Οπως και να το κάνεις όμως, ήταν δύσκολο το εγχείρημα από πολλές απόψεις. Ηταν εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα και προσπαθήσαμε να το υπηρετήσουμε πιστά και με πάθος. Θεωρώ πως καταφέραμε να πιάσουμε μία θέση στο πρωινό τηλεοπτικό τοπίο, όντας αξιοπρεπεπείς και όχι αστείοι.

Σταθήκαμε στο ύψος των τηλεοπτικών περιστάσεων και αυτό φάνηκε και εκ του αποτελέσματος. Γιατί βάσει αποτελέσματος κρινόμαστε όλοι. Η εκπομπή βγήκε και προσπάθησε να συνδυάσει την ενημέρωση με την ψυχαγωγία.

Το ότι βιώσαμε τελικά μια χρονιά ραγδαίων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, είναι κάτι που πιστεύεις πως σας κράτησε πιο πίσω;

Λογικό δεν είναι; Οταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, εννοείται πως ο άλλος που θα έχει απέναντί του τον Γιώργο Παπαδάκη δεν θα κάτσει να ακούσει τη δική μου πολιτική ανάλυση και το δικό μου πολιτικό σχόλιο. Ομως σου είπα ότι πιστεύω πως ήμασταν αξιοπρεπείς, χάρη φυσικά και στον Γιάννη Χρηστάκο, τον πολιτικό συντάκτη του καναλιού, που μας βοήθησε τόσο πολύ.Και από την άλλη μεριά υπήρχε το κομμάτι εκείνο της εκπομπής, το πιο... lifestyle, το πιο τηλεοπτικό, όπου εκεί κάνατε τη διαφορά, βγάλατε αποκλειστικά θέματα, συζητηθήκατε.Είναι να μην είναι κανείς... σεσημασμένος σε ένα συγκεκριμένο είδος και ύφος (γέλια).

Εσύ είσαι... σεσημασμένη στο lifestyle και πρέπει να το παραδεχτείς, γι΄ αυτό και δεν κατάλαβα γιατί θέλησες να το απαρνηθείς. Θα το κατανοούσα μόνο αν σου είχε γυρίσει την πλάτη ο κόσμος...

Κοίταξε, όλο αυτό έγινε γιατί πέρασα μία φάση προσωπικής αμφισβήτησης. Πέρασα μία περίοδο που ένιωσα την ανάγκη να επαναπροσδιοριστώ, γιατί θεώρησα πως δεν ήξερα ποια είμαι, πού πηγαίνω και τι θέλω. Και όσο για τον κόσμο, έχεις απόλυτο δίκιο.

Εκείνοι όλα αυτά τα χρόνια ήταν και είναι πάντα συνεπής απέναντί μου και θέλω να τους ευχαριστήσω γι΄ αυτό. Εγώ υπήρξα ασυνεπής απέναντί τους. Ομως, ξέρεις κάτι; Υπήρξε περίοδος στην εποχή που ακολούθησε αμέσως μετά από εμένα και την Τατιάνα Στεφανίδου που ένιωσα πως έχουμε γίνει πάρα πολλοί και όλοι λέμε τα ίδια από το πρωί μέχρι το βράδυ. Κάπου εκεί το 2010-11 οι εκπομπές lifestyle και gossip πήραν μορφή χιονοστιβάδας και προσωπικά ένιωσα να πνίγομαι.

Και τελικά;

Τελικά έφαγα τη σφαλιάρα μου και ησύχασα (γέλια).

Σφαλιάρα ήταν η τηλεοπτική σου απόπειρα στον ΣΚΑΪ;

Σαφέστατα... Δοκίμασα τις δυνάμεις μου σε κάτι άλλο, είδα ότι δεν μου πάει, ότι δεν τραβάει και ησύχασα.

Δέχτηκες σκληρή κριτική όταν στη μέση της χρονιάς πέρασες από την ενημέρωση και πάλι στο τηλεοπτικό gossip.

Δεν θα απολογηθώ για τίποτα και σε κανέναν. Δοκιμάσαμε κάτι, δεν πήγε, το κανάλι θέλησε να δούμε τα πράγματα διαφορετικά κι έτσι έγινε. Εκεί διαπίστωσα πως οι lifestyle εκπομπές ποτέ δεν πεθαίνουν. Ο κόσμος τις αγαπά, τις αναζητά και τις θέλει. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις το γεγονός ότι σε ένα κανάλι σκληρής, καθαρόαιμης ενημέρωσης, έβγαινε από το πουθενά μία μεσημεριανή lifestyle εκπομπή και έκανε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης;

Ξέρεις πώς αποκαλούσα την εκπομπή στον ΣΚΑΪ; Η ώρα του τρελού ή της? τρελής καλύτερα. Ετσι φάνταζα ούσα σάντουιτς ανάμεσα στον Γιώργο Αυτιά και στην απογευματινή ενημέρωση του καναλιού.

Κάπως έτσι έβγαλες και το συμπέρασμα πως το lifestyle σού πάει πολύ;

Κάπως έτσι έβγαλα και το συμπέρασμα πως προσωπικά θέλω να ζήσω και να πεθάνω αγκαλιά με αυτό. Τέλος, αυτό είναι το τηλεοπτικό μου κάρμα, αυτή είναι η τηλεοπτική μου μοίρα (γέλια).

Ηταν λάθος όλη αυτή η τηλεοπτική επαναπροσέγγιση του εαυτού σου;

Βεβαιότατα...Ηταν λάθος 100%. Γιατί μην ξεχνάς πως με την τηλεόραση ασχολούμαι γιατί είναι η δουλειά μου, γιατί πρέπει να βιοποριστώ από αυτή και όχι για να κάνω το χόμπι μου ή την πλάκα μου. Ασε που όλη αυτή η δοκιμασία με έκανε να αναθεωρήσω, να ωριμάσω και να απενοχοποιηθώ εντελώς.

Αρα να υποθέσω πως του χρόνου στο «Με το καλημέρα» το lifestyle θα είναι εκείνο που θα υπερισχύσει;

Αν και κάνουμε τον σχεδιασμό της εκπομπής αυτή την εποχή, μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά πως σαφέστατα και του χρόνου στο «Με το καλημέρα» θα υπερισχύσει 100% το lifestyle.

Είσαι το ζωντανό παράδειγμα πως όποιος θέλει να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα και να μην εκτίθεται, τα καταφέρνει.

Κοίταξε, είμαι ντροπαλός άνθρωπος. Μπορεί να κάνω βλακείες στο σπίτι μου, στους δικούς μου ανθρώπους ή σε πλαίσιο επαγγελματικό αν μου ζητηθεί κάτι, όπως ας πούμε φέτος που πήγα στο «One Mark Show», όμως, πέραν τούτου δεν αισθάνομαι καθόλου άνετα βλέποντας παντού να φιγουράρουν οι φωτογραφίες μου. Από την άλλη μεριά ποτέ δεν ήθελα να φέρω σε δύσκολη θέση το παιδί μου. Η Μαρίσα για μένα ήταν και είναι το σημαντικότερο πράγμα της ζωής μου.

Η επιτυχία και η... αλλεργία στις αυλές

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επιτυχία, την αποδοχή, την αναγνωρισιμότητα, είσαι ένας άνθρωπος χορτασμένος;

Αν σου απαντούσα «όχι» θα ήμουν τουλάχιστον αχάριστη. Νομίζω πως όλο αυτό το κομμάτι μού δόθηκε απλόχερα. Τέτοια απωθημένα δεν έχω. Νιώθω τυχερός άνθρωπος και χορτασμένος. Θαρρώ πως με όσα έζησα την τελευταία 15ετία είναι σαν να έζησα μια ζωή.

Είσαι παρουσιάστρια και δεν έχεις- αυλή;

Αυτό το πράγμα το σιχαίνομαι. Δεν το ανέχομαι. Αυτός είναι και ο λόγος που μόλις δω ότι ο άλλος με προσεγγίζει με τέτοιες διαθέσεις, μπαίνει αμέσως στο «πάγο». Μπορώ να πάθω αλλεργία αν όλοι γύρω μου ξεκινήσουν να μου λένε πόσο υπέροχη είμαι, τι τέλεια τα κάνω όλα, πόσο ωραία... Εχω κι εγώ η γυναίκα τα κολλήματά μου και τα κόμπλεξ μου.

Τι σε κάνει έξαλλη στον χώρο;

Τα σταριλίκια τα οποία και βρίσκω γραφικά και εντελώς μάταια, όπως επίσης και δεν μπορώ να ανεχθώ τις κλίκες και τα παρεάκια με την κακή έννοια. Οσο αυτά θεριεύουν τόσο απέναντί τους πάω, όποιο κι αν είναι το κόστος.

Η εκπομπή «Με το καλημέρα» συνεχίζει και του χρόνου στο Epsilon. Δίπλα στη Χριστίνα Λαμπίρη θα είναι και πάλι η ίδια ακριβώς ομάδα, δηλαδή ο Στέφανος Κωνσταντινίδης, η Κλεοπάτρα Πατλάκη, η Ελενα Πολυκάρπου. Δεν αποκλείεται ωστόσο να δούμε και κάποια νέα πρόσωπα να μπαίνουν στην παρέα την επόμενη σεζόν.

Comments