Microsoft: νέα κινητά, νέα υβριδικά PC

Όπως είχε προαναγγείλει εδώ και αρκετές ημέρες, η Microsoft αποκάλυψε σε ειδική εκδήλωση τις συσκευές με τις οποίες η ίδια θα στηρίξει την εξάπλωση των Windows 10 στην αγορά τόσο της πληροφορικής, όσο και των τηλεπικοινωνιών. Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα απ' όσα επιδείχθηκαν όχι απλώς τα περιμέναμε - είχαν με
λεπτομέρειες διαρρεύσει (ακόμη και από την ίδια την αμερικανική εταιρεία κατά λάθος) το προηγούμενο διάστημα. Ακόμη κι έτσι, η Microsoft κατόρθωσε να εκπλήξει με ένα της τουλάχιστον προϊόν και να "δώσει το στίγμα" των φιλοδοξιών της για το μέλλον. Φιλοδοξιών καθόλου μικρών, έστω κι αν δεν αφορούν όλες τις χώρες και όλες τις κατά τόπους αγορές.

Όσον αφορά στα... γνωστά και πριν την εκδήλωση: επιβεβαιώθηκαν τα δύο νέα κορυφαία smartphones της Microsoft για τα οποία είχαμε γράψει το καλοκαίρι. Τα Lumia 950 και 950 XL μοιράζονται την ίδια ανάλυση οθόνης (2560x1440 pixels) αλλά σε διαφορετική διαγώνιο (5.2 και 5.7 ίντσες αντίστοιχα), την ίδια κύρια κάμερα (με αισθητήρα των 20 Megapixels και οπτικά Carl Zeiss), το ίδιο ποσό μνήμης λειτουργίας (3GB), τον ίδιο αποθηκευτικό χώρο (ονομαστικά 32GB επεκτάσιμα μέσω καρτών μνήμης microSD), τον ίδιο δέκτη 4G/LTE και τους ίδιους αισθητήρες. Μοιράζονται επίσης πανομοιότυπο σχεδιασμό και υψηλή ποιότητα κατασκευής, όπως και την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δυνατότητα σύνδεσης με πληκτρολόγιο και οθόνη και χρήσης τους ως... mini PC (την λεγόμενη Continuum). Η διαφορά ανάμεσα στο "απλό" και το "XL" Lumia εντοπίζεται στον ταχύτερο επεξεργαστή και την μεγαλύτερη μπαταρία του δεύτερου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και τα δύο του πρώτου δεν είναι άκρως ικανοποιητικά.

Πηγή

Comments