Μυστικα μηνυμάτα που αυτοδιαγράφονται δίνει το Facebook

Το νέο χαρακτηριστικό του Facebook σχετίζεται με την «ασφάλεια των χρηστών» όπως τονίζει ο επικεφαλής του Messenger, Ντέιβιντ Μάρκους.
Στην τοποθέτηση χρονοδιακόπτη στα μηνύματα των χρηστών του προσανατολίζεται το Facebook, το οποίο, το καλοκαίρι του 2016, ξεκινά να εφαρμόζει «το κρυφό μήνυμα που αυτοδιαγράφεται» μετά από το χρονικό διάστημα που έχει ορίσει ο δημιουργός του.



Η δυνατότητα αυτή δίνει στους χρήστες της ευκαιρία να σβήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία των συνομιλιών τους με άλλους χρήστες.

Ο επικεφαλής του Messenger, Ντέιβιντ Μάρκους, τονίζει ότι αυτό το χαρακτηριστικό σχετίζεται με την ασφάλεια των χρηστών του.

«Ο χρονοδιακόπτης θα επιτρέπει να σβήνονται όλα αυτά τα μηνύματα που έχουν εμπιστευτικές πληροφορίες και προσωπικά στοιχεία, τα οποία όμως είναι εκτεθειμένα» όπως προσθέτει ο ίδιος.

Οτιδήποτε συζητείται θα μεταδίδεται κρυπτογραφημένο από άκρο σε άκρο και θα είναι δυνατό να εμφανιστεί μόνο σε μια από τις συσκευές κάθε μέλους της συζήτησης.

Η συζήτηση θα είναι εμφανής μόνο στα δύο πρόσωπα που συμμετέχουν στη συζήτηση, αποκλείοντας οποιονδήποτε τρίτο, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού του Facebook/Messenger.

Όταν ενεργοποιείται αυτή η μυστική υπηρεσία και ορίζεται ο χρόνος «αυτοκαταστροφής» του μηνύματος οι χρήστες δεν μπορούν να ανταλλάξουν εικόνες με κίνηση (gif), βίντεο, να στείλουν χρήματα ή, να χρησιμοποιήσουν άλλες λειτουργίες του προγράμματος ανταλλαγής μηνυμάτων.

Οι χρήστες στην Ελλάδα προς το παρόν δεν θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης αυτής της νέας λειτουργίας του Facebook, καθώς αρχικά οι δοκιμές γίνονται σε μικρό δείγμα χρηστών.
Πηγή: Skai.gr

Comments