Ο Bill Gates αποχώρησε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Microsoft

Η Microsoft ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Bill Gates αποχωρεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο Gates αποφάσισε να αποχωρήσει από το ΔΣ του τεχνολογικού κολοσσού προκειμένου να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε φιλανθρωπικές δράσεις.

"Ήταν μια τεράστια τιμή και προνόμιο να συνεργαστούμε και να διδαχτούμε από τον Bill όλα αυτά τα χρόνια", δήλωσε ο Διευθύνον Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella.

"Ο Bill ίδρυσε την εταιρεία μας με πίστη στην εκδημοκρατικοποίηση του λογισμικού και με πάθος για την επίλυση των μεγαλύτερων προκλήσεων της κοινωνίας. Η Micsoft και ο κόσμος βρίσκονται για αυτούς τους λόγους σε μια καλύτερη θέση. Το συμβούλιο έχει επωφεληθεί από την ηγεσία και το όραμα του Bill. Η Microsoft θα συνεχίσει να επωφελείται από το πάθος και τις συμβουλές του Bill. Είμαι ευγνώμων για τη φιλία του Bill και ανυπομονώ να συνεχιστεί η συνεργασία μας'', πρόσθεσε ο Nadella.

Μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Gates από το ΔΣ της Microsoft, η μετοχή της εταιρείας καταγράφει πτώση στις μετασυνεδριακές συναλλαγές πτώση της τάξης του 3%. Ο τίτλος της Microsoft ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής με "άλμα" 14,22%, στο πλαίσιο της συνολικής ανοδικής αντίδρασης στη Wall μετά το διάγγελμα Τραμπ.
 Gates σημειώνεται πως συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους μετόχους της Microsoft, κατέχοντας 1,36% των μετοχών, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Ο Gates υπενθυμίζεται ότι ίδρυσε τη Microsoft το 1975 μαζί με τον Paul Allen, ο οποίος πέθανε το 2018. Ο Gates υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι το 2000, όταν και ανέλαβε το ρόλο του ο Steve Ballmer. Ο τωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, ο Satya Nadella, ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2014. Ο Gates  υπήρξε επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου της Microsoft μέχρι το 2014, αλλά άρχισε να αφιερώνει όλο και μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Bill & Melinda Gates που ιδρύθηκε το 2008.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο Gates αποχωρεί και από το διοικητικό συμβούλιο της Berkshire Hathaway.

Comments