ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
1.Σε ένα μπρίκι βράζουμε το νερό. Μόλις ξεκινήσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το τσάι, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να εκχυλιστεί για 10 - 12 λεπτά. Σουρώνουμε το τσάι και το βάζουμε ξανά στο μπρίκι με τη ζάχαρη. Βράζουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι. Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
2.Βάζουμε το καρπούζι στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σιρόπι και πολτοποιούμε. Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο ή μπολ και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να παγώσει εντελώς. Μπορούμε να το αφήσουμε στην κατάψυξη για αρκετές ημέρες.
3.Οταν θέλουμε να σερβίρουμε, αφήνουμε τη γρανίτα εκτός ψυγείου για λίγο, ώστε να μαλακώσει ελαφρώς, και έπειτα την ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι, ώστε να αποκτήσει υφή τριμμένου πάγου. Σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι ή σε μπολ, με κουταλάκι του γλυκού και γαρνίρουμε με ένα κομμάτι καρπούζι.
1.Σε ένα μπρίκι βράζουμε το νερό. Μόλις ξεκινήσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το τσάι, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να εκχυλιστεί για 10 - 12 λεπτά. Σουρώνουμε το τσάι και το βάζουμε ξανά στο μπρίκι με τη ζάχαρη. Βράζουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι. Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
2.Βάζουμε το καρπούζι στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σιρόπι και πολτοποιούμε. Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο ή μπολ και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να παγώσει εντελώς. Μπορούμε να το αφήσουμε στην κατάψυξη για αρκετές ημέρες.
3.Οταν θέλουμε να σερβίρουμε, αφήνουμε τη γρανίτα εκτός ψυγείου για λίγο, ώστε να μαλακώσει ελαφρώς, και έπειτα την ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι, ώστε να αποκτήσει υφή τριμμένου πάγου. Σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι ή σε μπολ, με κουταλάκι του γλυκού και γαρνίρουμε με ένα κομμάτι καρπούζι.
Comments