Νέα θεραπεία για τη γυροειδή αλωπεκία

Εντυπωσιακά αποτελέσματα προσφέρει η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP. Δείτε τα αποτελέσματα μέσα σε λίγες συνεδρίες εφαρμογής της μεθόδου.
Απώλεια μαλλιών και φρυδιών που μπορεί να είναι καθολική ή διάχυτη, αντιαισθητική αραίωση στο κεφάλι, κνησμός και πόνος τοπικά είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα της γυροειδούς αλωπεκίας. Το συγκεκριμένο αυτοάνοσο νόσημα επιδρά κυρίως στο τριχωτό της κεφαλής και δευτερευόντως του σώματος, ενώ προσβάλλει ανθρώπους κάθε ηλικίας. Η δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του τμήματος
Δερματολογίας της κλινικής Cosmetic Derma Medicine παρουσίασε αυτές τις μέρες τα αποτελέσματα της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP στο Παγκόσμιο Συνέδριο Δερματολογίας στο Βανκούβερ.

Μέχρι και σήμερα η κυριότερη μέθοδος για την αναστροφή του προβλήματος θεωρείται η εφαρμογή λοσιόν μινοξιδίλης που διεγείρει την επαναφύτρωση των τριχοθυλακίων. Ωστόσο, ούτε αυτή η μέθοδος βοηθά πάντα ούτε η χορήγηση φαρμάκων (κορτικοστεροειδή κ.ά). «Στη γυροειδή αλωπεκία η μεσοθεραπεία PRP ενισχύει τα τριχοθυλάκια και επιμηκύνει το χρόνο ζωής της τρίχας που βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης. Επίσης δρα κατά της τριχόπτωσης σε ανθρώπους με γυροειδή αλωπεκία αλλά και άλλου τύπου (ανδρογενετικού τύπου, εποχική κ.ά). Η μεσοθεραπεία γίνεται γρήγορα και σχεδόν ανώδυνα. Τα αποτελέσματα από τη θεραπεία που εφαρμόσαμε σε ένα αγόρι 13 ετών με το αυτοάνοσο νόσημα ήταν πολύ καλά. Τα μαλλιά και τα φρύδια του άρχισαν να επαναφυτρώνουν μέσα σε 2 μήνες από την εφαρμογή του PRP».

Πώς γίνεται λοιπόν το PRP; Ο γιατρός κάνει αιμοληψία από τον ενδιαφερόμενο και μέσα σε 15’ επεξεργάζεται το πλάσμα του αίματος και απομονώνει τα αιμοπετάλια. Στην συνέχεια τα εγχέει σε όλη την περιοχή του τριχωτού. Η διαδικασία είναι εύκολη και δεν υπάρχουν παρενέργειες. Για να φανεί αποτέλεσμα απαιτούνται οπωσδήποτε 4 θεραπείες, 1 ανά δίμηνο.

Μεγάλη εμπειρία από την εφαρμογή του PRP έχει και ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός Δρ Αναστάσιος Βεκρής, επιστημονικός διευθυντής της κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics, ο οποίος σε κάποιες περιπτώσεις εφαρμόζει την εμφύτευση με τη μέθοδο FUE. Πρόκειται για την πιο σύγχρονη μέθοδο που δεν αφήνει σημάδια και ουλές και μπορεί να αναστρέψει τη γυροειδή αλωπεκία.

Ο Αναστάσιος Βεκρής και η Αμαλία Τσιατούρα είναι εξειδικευμένοι γιατροί στην τριχόπτωση των μαλλιών στις κλινικές του ιατρικού ομίλου Cosmetic Derma Medicine Medical Group.

Comments