Οι 10 χώρες με τους λιγότερους τουρίστες

Οι λόγοι για τους οποίους μια χώρα μπορεί να μην προτιμάται συχνά ως τουριστικός προορισμός είναι ποικίλοι, αλλά οι κυριότεροι παράγοντες είναι κυρίως η τοποθεσία, το κόστος, οι δυνατότητες μεταφοράς, τα πολιτικά γεγονότα. 


Τα στοιχεία για τις χώρες με τους λιγότερους τουρίστες είναι ελλιπή, κυρίως επειδή οι συγκεκριμένες περιοχές δεν έχουν τουριστικά γραφεία ή πρακτορεία που συνήθως συλλέγουν τέτοια στοιχεία.

Ακολουθούν οι δέκα χώρες με τους λιγότερους τουρίστες, σύμφωνα με έρευνα του businessinsider.com:
10)Τουρκμενιστάν: 8.697 τουρίστες

Γιατί τόσο λίγοι;
H κυκλοφορία στη χώρα είναι πολύ δύσκολη και είναι απαραίτητη η παρουσία ξεναγού. 

Γιατί να το επισκεφθείτε;
Οι «πύλες της κολάσεως» είναι ένα από τα συγκλονιστικότερα θεάματα σε  όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχουν τουρίστες κοντά στο φλεγόμενο κρατήρα. Μη χάσετε με τίποτα μια διανυκτέρευση σε σκηνή κοντά στις φλόγες. Επίσης, η πρωτεύουσα, Ασγκαμπάτ, κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ για τα περισσότερα μαρμάρινα και ιδιαίτερα εντυπωσιακά κτήρια.  
9)Γουινέα – Μπισσάου: 7.500 τουρίστες

Γιατί τόσο λίγοι;
Οι υποδομές είναι ανύπαρκτες και τα αεροπορικά δρομολόγια ελάχιστα. Ακόμα και πορτογαλικές αερογραμμές ακύρωσαν τα δρομολόγια προς το Μπισσάου, αφού οι τοπικές αστυνομικές αρχές υποχρέωσαν πιλότο να μεταφέρει στη Λισαβόνα 74 Σύριους πρόσφυγες το 2013

Γιατί να την επισκεφθείτε;
Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το Αρχιπέλαγος Μπιζάγκος με τα 20 νησιά του έξω από την πρωτεύουσα, όπου θα δείτε πανέμορφα στρείδια. Απλώς μην περιμένετε να δείτε στοιχεία της σύγχρονης ζωής. 
8)Λιβύη: 6.250 τουρίστες

Γιατί τόσο λίγοι;
Μπορεί ο Καντάφι να μη ζει πλέον, αλλά ο θρύλος του παραμένει ζωντανός μέσα από επιθέσεις και βομβαρδισμούς σε πρεσβείες. Δε βοήθησε ιδιαίτερα και το κλείσιμο του αεροδρομίου της Τρίπολης, ύστερα από βομβαρδισμούς το 2014. Τώρα εκτελούνται ελάχιστες πτήσεις από ένα μικρό αεροδρόμιο.

Γιατί να την επισκεφθείτε;
Μπορείτε να προμηθευτείτε τουριστική βίζα κατά την άφιξή σας. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, αλλά ίσως θα ήταν καλύτερα, για την ασφάλειά σας, να περιμένετε μια καταλληλότερη χρονική στιγμή. 
7)Κιριμπάτι: 6.000 τουρίστες

Γιατί τόσο λίγοι;
1. Σχεδόν κανείς δεν έχει ακούσει για τον παράδεισο του Ειρηνικού. 2. Ακόμα λιγότεροι μπορούν να προφέρουν το όνομα της χώρας.
Γιατί να το επισκεφθείτε;
Μπορείτε να ταξιδέψετε στο Κιριμπάτι με πολλούς τρόπους, όπως από το Ναούρου ή τα νησιά Φίτζι. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε και τα νησιά των Χριστουγέννων. 
6)Ισημερινή Γουινέα: 5.700 τουρίστες

Γιατί τόσο λίγοι;
Είναι η χειρότερη χώρα της λίστας για να βγάλετε βίζα, εκτός αν είστε κάτοικος των ΗΠΑ, εξαιτίας των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών
Γιατί να την επισκεφθείτε;
Η ισημερινή Γουινέα είναι σίγουρα προορισμός που πολλοί θα επιθυμούσαν να επισκεφθούν. Αλλά, υπάρχουν ελάχιστες τουριστικές υποδομές και θα πρέπει να περιηγηθείτε και να βρείτε ό,τι χρειάζεστε μόνοι σας. 
5)Νότιο Σουδάν: 5.500 τουρίστες

Γιατί τόσο λίγοι;
Καθώς εμφύλιος πόλεμος είναι σε εξέλιξη στη νεότερη χώρα του κόσμου, οι τουρίστες δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο.
Γιατί να την επισκεφθείτε;
Ωστόσο, οι άνθρωποι είναι χαμογελαστοί, φιλόξενοι, γενναιόδωροι και ευχάριστοι. 
4)Νήσοι Μάρσαλ: 4.600 τουρίστες

Γιατί τόσο λίγοι;
Γιατί δε γνωρίζατε καν την ύπαρξη της χώρας αυτής. Βρίσκεται καταμεσής του Ειρηνικού και σε αυτήν ανήκει η Ατόλη (κοραλλιογενές νησί) Μπικίνι. Τουλάχιστον αυτό θα το έχετε ακούσει.  
Γιατί να την επισκεφθείτε;
Για την ποικιλομορφία του. Υπάρχουν 1000 διαφορετικά είδη ψαριών και 250 είδη κοραλλιών γύρω από το νησί. Αυτό την καθιστά τη χώρα με τα περισσότερα ψάρια στον κόσμο. Επίσης, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις μαγευτικές της παραλίες.
3)Τουβαλού: 1.200 τουρίστες

Γιατί τόσο λίγοι;
Το πλοίο από τα νησιά Φίτζι πηγαίνει εκεί δύο φορές την εβδομάδα και είναι ο μόνος γρήγορος τρόπος να πάει ή να φύγει κανείς από το νησί.
Γιατί να την επισκεφθείτε;
Είναι μοναδική χώρα. Οι άνθρωποι είναι εγκάρδιοι και φιλόξενοι και όλα μοιάζουν τόσο αυθεντικά και γνήσια. Η φιλοξενία στο Τουβαλού είναι πρωτοφανής, με πολλές προσφορές για βόλτα με μοτοποδήλατο από τους περαστικούς.
2) Σομαλία: 400 τουρίστες 
Γιατί τόσο λίγοι;
Πόλεμος, έλλειψη κυβέρνησης για πολλά χρόνια, βίαιοι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές, ο σκληρός νόμος της σαρίας. Η φήμη της Σομαλίας δεν είναι και η καλύτερη.
Γιατί να την επισκεφθείτε;
Η πόλη Μογκαντίσου θεωρείται πλέον σχετικά ασφαλής, στην οποία έχουν αρχίσει να ανοίγουν νέες επιχειρήσεις. Αρκετά τουριστικά γραφεία θα σας παραχωρήσουν την απαιτούμενη πρόσκληση για να πάρετε βίζα κατά την άφιξή σας, ενώ σας παρέχουν ξεναγούς με τη συνοδεία ένοπλων φρουρών.
1)Ναούρου: 160 τουρίστες 
Γιατί τόσο λίγοι;
Πότε είδατε τελευταία φορά ταξιδιωτικό οδηγό με το Ναουρού ή Ναούρου; Πρόκειται για μια πολύ μικρή χώρα, με λιγότερους από 10.000 κατοίκους σε 21 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Τα αεροπορικά δρομολόγια είναι ελάχιστα προς το συγκεκριμένο προορισμό.
Γιατί να το επισκεφθείτε;
Είναι ο σπανιότερος προορισμός του κόσμου! 

Comments