Γρήγορη ομελέτα με μυρωδικά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Ένα πλήρες και γρήγορο γεύμα, πλούσιο σε άρωμα και γεύση, με απλά υλικά που έχουμε όλοι στο ψυγείο.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 αυγά
2 κουτ. σούπας μυρωδικά της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένα (μαϊντανός, βασιλικός, δυόσμος, θυμάρι, εστραγκόν, σχοινόπρασο)
1 κουτ. σούπας γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο)
1 κουτ. γλυκού σάλτσα χαρίσα (σάλτσα πιπεριάς - σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα, και στα μπαχαράδικα) ή 1 κουτ. γλυκού πελτέ
αλάτι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή 15 γρ. βούτυρο
ώριμες ντομάτες για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
1Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μυρωδικά, το γιαούρτι, τη σάλτσα χαρίσα ή τον πελτέ και αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών. Ψήνουμε για 3 - 4 λεπτά από τη μία πλευρά, γυρίζουμε την ομελέτα (με προσοχή πάνω από το νεροχύτη, για να αποφύγουμε τυχόν ατύχημα) και ψήνουμε άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή.

Comments