Γιατι τα μπιφτέκια γίνονται στεγνά

Υπάρχουν μερικά λαθάκια που καταστρέφουν τα σπιτικά μπιφτέκια! Δεν είναι μόνο η συνταγή αλλά η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά.

Τι εννούμε; Ιδού 4 μυστικά για τέλεια, νόστιμα, αφράτα μπιφτέκια!



1. Διαλέγεις το λάθος κρέας

Αν θέλεις πραγματικά ζουμερό μπιφτέκι ο καλύτερος κιμάς είναι ο μοσχαρίσιος και μάλιστα με λίγο λιπάκι. Εννοείται ότι ο άπαχος κιμάς είναι ότι πιο διαιτητικό και υγιεινή επιλογή, ωστόσο, το ζουμερό αποτέλεσμα δυστυχώς τη δίνει το λίπος. Όσο λιγότερο λίπος, τόσο πιο στεγνό γίνεται το μπιφτέκι.

2. Δεν τα έχεις πλάσει σωστά

Τα καλύτερα μπιφτέκια είναι τα χειροποίητα. Καλή η μηχανή που τα πλάθει και στα δίνει έτοιμα - όπως αυτή που έχουν τα κρεοπωλεία - όμως το χειροπίητο σπιτικό μπιφτέκι έχει άλλη νοστιμιά. Το σωστό πλάσιμο δε θέλει πολύ πίεση. Μη το κάνεις ιδιαίτερα συμπαγές πιέζοντάς το. Ένα απαλό πλάσιμο αρκεί.

3. Το γυρνάς πολύ γρήγορα

Για να γίνει το μπιφτέκι τραγανό και ζουμερό μην το γυρίσεις πολύ γρήγορα. Άσε το από τη μια πλευρά να ψηθεί καλά και μόνο τότε γύρισέ το από την άλλη.

4. Μην το πιέζεις

Αν πιέσεις το μπιφτέκι την ώρα που το ψήνεις θα βγάλει τα ζουμάκια του και το λιπάκι που το κάνει ζουμερό. Δεν είναι αυτός ο στόχος σου αν το θέλεις αφράτο και ζουμερό, Σταμάτα λοιπόν την κακή συνήθεια να το ζουλάς με το πιρουνάκι.

Comments