Κατά του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων δηλώνει η Μέρκελ

Κατά του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων δηλώνει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όπως τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εκπομπή του δημοφιλή παρουσιαστή Florian Mundt στο YouTube.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, γνωστή για τις ισχυρές της θέσεις και την πίστη της στη χριστιανική θρησκεία, επεσήμανε ότι κατά τη δική της άποψη «γάμος σημαίνει συμβίωση μεταξύ ενός άντρα και μίας γυναίκας». Τόνισε ωστόσο ότι υποστηρίζει την ισότητα μεταξύ των δυο φύλων και δεν αντιτίθεται σε άλλου είδους σύμφωνα που επικυρώνουν τη σχέση ομοφυλόφιλων ζευγαριών και διασφαλίζουν τα δικαιώματά τους.
Τον Μάιο, η Γερμανίδα πολιτικός είχε απορρίψει τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου στη χώρα της, έπειτα από το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία. Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ είχε δηλώσει τότε στο Reuters: «Αυτή η μέρα είναι εξαιρετικά σημαντική για την κατάργηση των διακρίσεων και η καγκελάριος είναι πολύ χαρούμενη για αυτό. Ωστόσο ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών δεν αποτελεί στόχο αυτής της κυβέρνησης».

Comments