Μπρουσκέτες με σκορδάτα μανιτάρια

Μερίδες 4 μερίδες
Συνολικός χρόνος 15 λεπτά
Χρόνος προετ. 5 λεπτά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Σε ένα τέταρτο ετοιμάζουμε νόστιμες μπρουσκέτες. Παρέα με μια πράσινη σαλάτα έχουμε ένα ελαφρύ και νόστιμο μεσημεριανό!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

60 ml ελαιόλαδο
150 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
1 κουτ. σούπας κονιάκ (ή κρασί)
2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
4 φέτες ψωμί, της αρεσκείας μας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
1Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια νοτισμένη πετσέτα και τα κόβουμε στα δύο.
2Σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά για 3 - 4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
3Ψήνουμε το ψωμί στην τοστιέρα ή στο γκριλ και μοιράζουμε επάνω το μείγμα μανιταριών. Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες ζεστές.

Comments