LG σκοπεύει μέχρι το 2017 να έχει δημιουργήσει έναν υπολογιστή με αναδιπλούμενη οθόνη

Η LG λανσάρει άθραυστες οθόνες OLED.
Έτοιμη να βάλει στην παραγωγή τις νέες οθόνες τεχνολογίας OLED φαίνεται πως είναι η τεχνολογική εταιρία LG.



Πρόκειται για μια καινοτομία στην κατασκευή οθονών, η οποία επιτρέπει την κατασκευή άθραυστων, εύκαμπτων οθονών με υλικά βασισμένα στο πλαστικό.

Μέχρι στιγμής, όσες εύκαμπτες οθόνες έχουν εμφανιστεί έως τώρα περιλαμβάνουν υλικά που βασίζονται στο γυαλί, στοιχείο που τους επιτρέπει να έχουν ικανότητα κάμψης κατά 75 χιλιοστά το πολύ. H LG Display θέλει να αυξήσει το εύρος της κάμψης των οθονών τεχνολογίας OLED κατά 30 χιλιοστά και για αυτό το σκοπό βασίζει την κατασκευή τους στο πλαστικό.

Στόχος της εταιρίας είναι να δημιουργήσει ανθεκτικές οθόνες που δεν θα ραγίζουν, ούτε θα θρυμματίζονται όταν η συσκευή θα πέφτει στο έδαφος.

Τίθενται ωστόσο ζητήματα σχετικά με την κατανάλωση της ενέργειας, καθώς και την ποιότητα της εικόνας.
Όσον αφορά το ζήτημα της φωτεινότητας, δυστυχώς οι γυάλινες οθόνες υπερτερούν κατά πολύ έναντι των πλαστικών.

Το κόστος ωστόσο είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των πλαστικών οθονών, ειδικά σε συσκευές χαμηλού κόστους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η LG δεν πρόκειται να αρκεστεί μόνο στα smartphones, αλλά θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία OLED και σε άλλες συσκευές, όπως για παράδειγμα στη φορέσιμη τεχνολογία (smartwatches), σε tablet, σε οθόνες υπολογιστών, ακόμα και σε τηλεοράσεις, ενώ όπως έχει αναφέρει η εταιρία σκοπεύει μέχρι το 2017 να έχει δημιουργήσει έναν υπολογιστή με αναδιπλούμενη οθόνη.

Οι πρώτες οθόνες τεχνολογίας OLED αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στον Ιούλιο. 

Comments