Τα καλύτερα smartphones του 2015 μέχρι τώρα , κι άλλα που έρχονται

 IPHONE 6
Ας ξεκινήσουμε με το 4.7-ιντσών (750 x 1334 pixel) iPhone 6, το πλέον αναγνωρίσιμο smartphone. Απίστευτα λεπτό, με τέλειο σχεδιασμό και φανταστική κάμερα, είναι το τηλέφωνο που όλα τα
τηλέφωνα θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν. Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι συμβατό με οτιδήποτε δεν έχει κατασκευαστεί από την Apple. Το επερχόμενο μοντέλο iPhone 6s (ή iPhone 7) αναμένεται τον Σεπτέμβριο και θα δώσει έμφαση στα τεχνικά χαρακτηριστικά.
 IPHONE 6 PLUS
Το iPhone 6 Plus έχει μια οθόνη 5.5 ιντσών και μια ανάλυση της τάξης των 1080 x 1920 pixels, δυσκολεύοντας τον χρήστη να το κρατά με το ένα χέρι αλλά έχει την απαραίτητη επιφάνεια για ταινίες και σερφάρισμα. Πέρα από αυτό είναι σχεδόν ίδιο με το iPhone 6, παρόλο που διαθέτει μεγαλύτερη σταθερότητα στην κάμερα. Ωστόσο, μπορεί να επιλέξετε να περιμένετε μέχρι τον Σεπτέμβριο για να προχωρήσετε σε νέα αγορά καθώς τότε αναμένονται τα νέα  iPhones.
 NEXUS 6
Οι συσκευές Nexus της Google εχουν σχεδιαστεί για να επιδεικνύουν τα καλύτερα στοιχεία του Android και το Nexus 6 έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Motorola. Η οθόνη 5.96 ιντσών είναι το βασικό ατού με την απίστευτη ανάλυση των 1440 x 2560 pixel, και με πολύ γρήγορο επεξεργαστή και κάμερα 13 megapixel. Όσο για τις συσκευές της Apple μπορείτε να περιμένετε το νέο μοντέλο κάποια στιγμή το φθινόπωρο, αλλά παρόλα αυτά είναι καλή ευκαιρία. 
 SAMSUNG GALAXY S6
Tο Galaxy S5 δεν αποδείχθηκε και τόσο επιτυχημένο για την Samsung η οποία έβαλε τα δυνατά της για το S6: επανασχεδιασμός του πλαισίου το οποίο σίγουρα θα κάνει εντύπωση, μια φωτεινή οθόνη 5.1-ιντσών με 1440 x 2560 ανάλυση, πολύ δυνατό επεξεργαστή και μια εξαιρετική κάμερα 16 megapixel. Στην πορεία έχασε βέβαια την αδιαβροχοποίησή του και την αφαιρούμενη μπαταρία του αλλά το S6 είναι αναμφίβολα ένα σκαλοπάτι πάνω από το προηγούμενο μοντέλο.
 SAMSUNG GALAXY S6 EDGE
Εάν αναζητάτε κάτι ακόμα πιο στιλάτο (και πιο ακριβό) υπάρχει το Galaxy S6 Edge. Οι δυο πλευρές της οθόνης διπλώνουν προς τα πίσω δίνοντάς του μια μοναδική κομψότητα, περισσότερο χώρο για να κινηθείτε και επιτρέποντάς σας να δείτε τις ειδοποιήσεις σας ακόμα κι όταν είναι ανάποδα. Κατά τ' άλλα μοιάζει πάρα πολύ με το S6, παρόλο που έχει λίγο μεγαλύτερη μπαταρία και είναι ελαφρώς πιο παχύ. 
 HTC ONE M9
Η ναυαρχίδα της HTC για το 2015 δεν διαφέρει και τόσο από το One M8 που βγήκε το 2014, τα χαρακτηριστικά του όμως αναβαθμίστηκαν κι εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα της αγοράς. Για τα λεφτά του έχει κάποια σημαντικά ατού, όπως μια οθόνη 5 ιντσών με 1080 x 1920 pixel και μια κάμερα 20.7-megapixel. Το πιο σημαντικό ίσως να είναι το γεγονός ότι είναι ένα από τα λίγα τηλέφωνα Android που ξεχωρίζει. 
 LG G4
Ίσως το πιο ξεχωριστό στοιχείο του τελευταίου smartphone LG είναι η επεξεργασμένη δερμάτινη πλάτη του την οποία μπορείτε να επιλέξετε αντί για τηνν πλαστική θήκη. Με οθόνη 5.5 ιντσών και 1440 x 2560 pixel και αρκετά τοπ τεχνικά χαρακτηριστικά το LG G4 μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο Αndroid, κι εκτός από τη δερμάτινη θήκη έχει και μια κάμερα η οποία ανταποκρίνεται άψογα και σε χαμηλό φωτισμό. 
 ONEPLUS ONE (AND 2)
Η OnePlus προκάλεσε αίσθηση το 2014 όταν κυκλοφόρησε το OnePlus One: μια δυνατή, όμορφα σχεδιασμένη συσκευή με ελκυστική τιμή. Το τηλέφωνο αυτό πωλείται ακόμη με έκπτωση και αποτελεί μια σταθερή αξία. Ωστόσο στα τέλη του Ιουλίου θα ανακοινωθεί η κυκλοφορία του OnePlus 2 κι αναρωτιόμαστε εάν οι Κινέζοι θα μπορέσουν να επαναλάβουν την επιτυχία του προηγούμενου. Η έκδοση του 2015 λέγεται ότι θα διαθέτει μεγαλύτερη μνήμη, πιο γρήγορο επεξεργαστή και σάρωση δακτύλου για μεγαλύτερη ασφάλεια. 
 MOTOROLA MOTO X
Το Moto X ήταν τόσο καλό που η Google αποφάσισε να βασίσει το Nexus 6 πάνω σε αυτό. Η έκδοση του 2014 (που ακολούθησε την πρώτη του 2013) είχε μια οθόνη 5.2 ιντσών, 1080 x 1920 pixel και μαζί με τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά του προσέφερε στους χρήστες μια επιλογή από θήκες και χρώματα συσκευής. Η έκδοση του Moto X του 2015, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη. 
 ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΑPPLE
Αναφέραμε ήδη τη νέα γενιά των iPhones, που αναμένονται τον Σεπτέμβριο. Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την Apple σχετικά, αλλά οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν ότι οι αλλαγές θα είναι μάλλον στο εσωτερικό παρά στο εξωτερικό. Θα συμπεριλαμβάνεται μάλλον και το Force Touch (από το Apple Watch) και αναμένονται αναβαθμίσεις τόσο στον επεξεργαστή όσο και στη μνήμη. Κυκλοφορούν επίσης φήμες για καινούργια κάμερα με διπλό φακό. 
 ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ... ΑΠΟ ΤΗΝ ANDROID
Οι κατασκευαστές της Android έχουν διαφορετικά χρονοδιαγράμματα κυκλοφορίας και οι μόνες συσκευές που αναμένεται πιθανώς να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2015 είναι ένα νέο μοντέλο Sony Xperia, ένα νέο ζευγάρι τηλεφώνων Motorola (το X και το G), ένα νέο Nexus 6 (πιθανώς από την Huawei) κι ένα νέο Nexus 5 (μάλλον από την LG). Για νέα πρωτοποριακά μοντέλα από την Samsung, την HTC και την LG, θα πρέπει μάλλον να περιμένουμε μέχρι τον επόμενο Μάρτιο.
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΜICROSOFT
Δεν αναφερθήκαμε ιδιαιτέρως ακόμη στην Microsoft καθώς το τμήμα Lumia της εταιρείας διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ μέχρι τώρα, για το 2015. Ωστόσο, πέρα από την κυκλοφορία των Windows 10 η οποία είναι προ των πυλών, αναμένουμε δύο νέα πρωτοποριακά τηλέφωνα (940 και 940XL) πριν τελειώσει ο χρόνος με τον ανάλογο συνδυασμό hardware και Windows 10 Mobile, η Μicrosoft μπορεί τελικά να κάνει την έκπληξη στην αγορά των κινητών. 

Comments