7 λουλούδια που τρώγονται (για κοκτέιλ, γλυκά & φαγητά)

 Είναι καλλωπιστικά αλλά αυτό δε σημαίνει πως κάποια από αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην κουζίνα! Όχι δε μιλάμε για βότανα αλλά για λουλούδια, από αυτά που έχεις συνηθίσει να λαμβάνεις δεμένα σε ανθοδέσμη, ευωδιαστά, όμορφα και θηλυκά! Δες τα πιο όμορφα λουλούδια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να στολίσεις ποτά και φαγητά ή να δώσεις γεύση, χρώμα κι άρωμα στα πιάτα σου!


Προσοχή:

Πριν τα χρησιμοποιήσεις πρόσεξε μήπως περιέχουν έντομα, ξεπλύνετέ τα σε κρύο νερό και τίναξέ τα ελαφρώς για να στεγνώσουν. Επίσης, μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο ανάμεσα σε ελαφρώς υγρά φύλλα χαρτιού κουζίνας.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα

Κυανός

Ο κυανός ή όπως αλιώς λέγεται μπλουέ, αυτό το εντυπωσιακό κι όμορφο λουλούδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα για να στολίσει τις τούρτες μας, σούπες και κοκτέιλ μιας κι είναι βρώσιμο.
 Άγρια Μολόχα

Αυτό το όμορφο φυτό με τα πλατιά φύλλα και τα μωβ ροζ λουλουδάκια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει άρωμα και γεύση στο φαγητό! Μέχρι και ντολμάδες κρητικοί φτιάχνονται με μολόχες.
 Λεβάντα

Η διάσημη λεβάντα - εκτός από τη γλάστρα και τη ντουλάπα μας έχει σαφή θέση και στην κουζίνα! Είναι ένα πολύ εύγευστο βότανο με γλυκό άρωμα για τις σαλάτες, τις μαρμελάδες, τα γλυκά μας, ακόμη και το κρέας ή το ψάρι. Μπορείς επίσης να φτιάξεις και τέλεια εντυπωσιακά παγάκια
 Πασίγνωστο και αγαπητό ήδη από τα αρχαία χρόνια το χαμομήλι έχει πάμπολλες θεραπευτικές ιδιότητες και πλήθος ευεργετικών συστατικών! Αυτό το όμοεφο άνθο πίνεται ευχάριστα ως ρόφημα με λεμονάκι ή χωρίς!
Μάραθος

Τον έχεις συνηθίσει στην κουζίνα σου και σίγουρα τον χρησιμοποιείς στην μαγειρική σου μιας και αρκετά ελληνικά πιάτα έχουν ως κύριο συστατικό τον μάραθο που εκτός από μαγειρικό βότανο είναι και πανέμορφο λουλούδι. 
 Κολοκυθοανθός

Τα άνθη του κολοκυθιού είναι από τα πιο γνωστά βρώσιμα φυτά. Πολύχρωμοι αλλά και νόστιμοι οι κολοκυθοανθοί μπορούν να τηγανηστούν δίνοντας ένα γευστικότατο μεζέ, να γίνουν κολοκυθοκεφτέδες ή να μαγειρευτούν μαζί με λαδερά.
Βιολέτα

Το Πάσχα σου δέιξαμε πώς να βάψεις τ΄αυγά με βιολέτα. Το πανέμορφο όμως λουλούδι δε χρησιμέυει στην κουζίνα μας μόνο ως βαφή.womenonly.gr

Comments