Κατακρεούργησε τη γυναίκα του και μαχαίρωσε τον γιο του ενώ κοιμόταν

Με δεκάδες μαχαιριές στον θώρακα και τα πλευρά, κυριολεκτικά κατακρεούργησε τη σύζυγό του ένας 60χρονος συνταξιούχος οικοδόμος στην Πάτρα και στη συνέχεια μετέβη στο υπνοδωμάτιο του 30χρονου γιου του, τον οποίο επίσης μαχαίρωσε στον θώρακα πολλές φορές



Δεύτερο φρικτό ενδοικογενειακό έγκλημα στην Πάτρα με διαφορά τριών μηνών. Στα τέλη Μαΐου ένας άντρας σκότωσε τη γυναίκα του, που ζήλευε παθολογικά, δεσμεύοντάς την με χειροπέδες και πνίγοντάς την στην μπανιέρα. Αυτή τη φορά η κοινωνία της Πάτρας και ολόκληρη η κοινή γνώμη της Ελλάδας έχει μείνει άφωνη από το μακελειό που εξελίχτηκε στο σπίτι μίας οικογένειας στην πόλη και μάλιστα για ασήμαντη αφορμή, αφού όπως προκύπτει ο 60χρονος συνταξιούχος οικοδόμος... συνήθιζε να χτυπάει την σύζυγό του ακόμα και για τις πιο ασήμαντες και καθημερινές διαφωνίες.
Η άτυχη γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Στο πρόσφατο παρελθόν μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του News247, οι γείτονες είχαν καλέσει την Αστυνομία, ύστερα από ένα περιστατικό ενδοοικογενειάκης βίας και για έντονους τσακωμούς που άκουγαν από το σπίτι, όπου τότε ο 60χρονος φέρεται να είχε σπρώξει και να είχε χτυπήσει ελαφρά την 57χρονη σύζυγό του. Τότε η άτυχη γυναίκα δεν είχε προβεί σε μήνυση σε βάρος του συζύγου της και οι Αρχές δυστυχώς για εκείνη και τον γιο της περιορίστηκαν στην επίπληξη.

Το χρονικό του φονικού

Το πρωί της Κυριακής, στις 07:30 και ύστερα από έναν ακόμη τσακωμό μεταξύ του ανδρόγυνου για ασήμαντη αφορμή, ο δράστης άρπαξε ένα μαχαίρι από τη κουζίνα και έπληξε δεκάδες φορές το σώμα της άτυχης γυναίκας του στον θώρακα και στα πλευρά, στερώντας της την ζωή.
Δίχως να τελεί υπό την επήρεια μέθης, ο δράστης κατευθύνθηκε στη συνέχεια στο υπνοδωμάτιο του 30χρονου γιου του, που είναι στρατιωτικός και εκείνη τη στιγμή κοιμόταν και του επιτέθηκε και εκείνου με ανθρωποκτόνο διάθεση. Ο 30χρονος πετάχτηκε τότε από τον ύπνο του και προσπάθησε να αμυνθεί, ερχόμενος σε πάλη με τον πατέρα του, ο οποίος παρόλα αυτά κατάφερε να τον πλήξει με το μαχαίρι τουλάχιστον δύο φορές στον θώρακα και να τον τραυματίσει πολύ σοβαρά.

Αμέσως μετά ο 60χρονος περπάτησε μέσα από μία λίμνη αίματος που είχε δημιουργηθεί στο σπίτι από το φριχτό φονικό και έφυγε σαν να μην είχει συμβεί τίποτα.

Ο 30χρονος γιος κάλεσε αιμόφυρτος την αστυνομία

Ο 30χρονος λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του από την ακατάσχετη αιμορραγία κάλεσε τις Αρχές και τους είπε με λεπτομέρειες τι είχε συμβεί στο σπίτι τους... Άμεσα έφτασαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο που μετέφερε αρχικά τον 30χρονο στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και από εκεί μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.
Περίπου μία ώρα μετά και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι εκτεταμένες αναζητήσεις της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του δολοφόνου, εκείνος εντοπίστηκε να περιφέρεται άσκοπα και με χαμένο βλέμμα στο λιμάνι της Πάτρας, όπου ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Το μαχαίρι που χρησιμοποίησε, αν και το πήρε μαζί του μετά το φονικό, δεν βρέθηκε στην κατοχή του, ούτε είπε στους αστυνομικούς τι το έκανε, ενώ εικάζεται ότι το πέταξε στη θάλασσα. Εν τω μεταξύ, τύχη βουνό είχαν τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας που την ώρα του μακελειού δεν βρίσκονταν στο σπίτι, αλλιώς η εξέλιξη μπορεί να ήταν ακόμη πιο τραγική.

Αγνοείται μέχρι αυτή την ώρα το φονικό όπλο

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάκριση του δράστη από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Πατρών που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης και μέχρι αυτή την ώρα ο δράστης όχι μόνο δεν έχει παραδεχτεί την πράξη του, αλλά ούτε και έχει εξηγήσει τους λόγους και τα κίνητρα που τον οδήγησαν σε αυτό το μακελειό.

Αντιθέτως με κυνισμό που έχει αφήσει άφωνους τους αστυνομικούς που τον ανακρίνουν, έχει επικαλεστεί πως «απλώς τσακώθηκε με τη γυναίκα και τον γιο του και απλά έφυγε από το σπίτι».

Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πατρών, ενώ θεωρείται τουλάχιστον βέβαιο πως θα διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να διαγνωσθεί εάν τυχόν πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.
thebest

Comments