Υλικά για 10 άτομα
Προετοιμασία 45 λεπτά
Αναμονή 4-5 ώρες
Υλικά
-300 γρ. ροδάκινα καθαρισμένα και πολτοποιημένα
-2 φύλλα ζελατίνης
-500 γρ. γαλοτύρι
-100 γρ. ζάχαρη άχνη
-300 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
-1½ πακέτο σαβαγιάρ
Για το γαρνίρισμα
-500 γρ. ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
Eκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τη μισή πούλπα ροδάκινου. Στύβουμε με τα χέρια τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στη ζεστή πούλπα. Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί. Ενσωματώνουμε και την κρύα πούλπα. Σε άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το γαλοτύρι με την άχνη, προσθέτοντας την πούλπα και τη σαντιγί. Ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να γίνει ομογενές μείγμα χωρίς να χάσει τον αέρα του.
Στρώνουμε με διαφανή μεμβράνη μια φόρμα με ψηλά τοιχώματα για σαρλότ (διαμέτρου 20 εκ.). Καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με σαβαγιάρ. Ρίχνουμε μέσα το 1/3 της κρέμας, σκεπάζουμε με σαβαγιάρ και επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές, τελειώνοντας με κρέμα. Αφήνουμε τη σαρλότ στο ψυγείο μέχρι να παγώσει, για 4-5 ώρες. Οταν σφίξει η κρέμα, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και ξεφορμάρουμε. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και γαρνίρουμε με τα ροδάκινα σε φέτες.
Προετοιμασία 45 λεπτά
Αναμονή 4-5 ώρες
Υλικά
-300 γρ. ροδάκινα καθαρισμένα και πολτοποιημένα
-2 φύλλα ζελατίνης
-500 γρ. γαλοτύρι
-100 γρ. ζάχαρη άχνη
-300 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
-1½ πακέτο σαβαγιάρ
Για το γαρνίρισμα
-500 γρ. ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
Eκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τη μισή πούλπα ροδάκινου. Στύβουμε με τα χέρια τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στη ζεστή πούλπα. Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί. Ενσωματώνουμε και την κρύα πούλπα. Σε άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το γαλοτύρι με την άχνη, προσθέτοντας την πούλπα και τη σαντιγί. Ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να γίνει ομογενές μείγμα χωρίς να χάσει τον αέρα του.
Στρώνουμε με διαφανή μεμβράνη μια φόρμα με ψηλά τοιχώματα για σαρλότ (διαμέτρου 20 εκ.). Καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με σαβαγιάρ. Ρίχνουμε μέσα το 1/3 της κρέμας, σκεπάζουμε με σαβαγιάρ και επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές, τελειώνοντας με κρέμα. Αφήνουμε τη σαρλότ στο ψυγείο μέχρι να παγώσει, για 4-5 ώρες. Οταν σφίξει η κρέμα, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και ξεφορμάρουμε. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και γαρνίρουμε με τα ροδάκινα σε φέτες.
Comments