Οι δουλειές του σπιτιου σκοτώνουν το γάμο

Αν όπως λένε ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα, τότε τί σκοτώνει τελικά τον γάμο; Την απάντηση στο δύσκολο αυτό ερώτημα ανέλαβαν να δώσουν ξένοι επιστήμονες, οι οποίοι μελετώντας 220 νιόπαντρα ζευγάρια κατέληξαν στο συμπέρασμα πως κύριο εχθρό της σεξουαλικής ζωής του ζευγαριού αποτελούν οι δουλειές του σπιτιού, αφού οι γυναίκες θέλουν να τις μοιράζονται και οι άνδρες να τις...αποφεύγουν.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Huffington Post, η ερευνητική ομάδα εξετάζοντας τις απαντήσεις σε ερωτηματολόγια που δόθηκαν σε άτομα που είχαν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας μέσα στους τελευταίους 24 μήνες διαπίστωσαν ότι η άνιση κατανομή στις δουλειές του σπιτιού επηρέασε αρνητικά τη συζυγική ικανοποίηση των γυναικών, ενώ αντίθετα, οι άνδρες παραδέχθηκαν πως όσο περισσότερο ασχολούνταν με το νοικοκυριό, τόσο περισσότερο έχαναν τη διάθεση για σεξ. Έτσι, η κόντρα για τις...αγγαρείες μπορεί σταδιακά να οδηγήσει ακόμη και στο διαζύγιο.
«Τα αποτελέσματα αυτά είναι ενδιαφέροντα, επειδή συνήθως η συζυγική ικανοποίηση μελετάται στον ένα μόνο σύζυγο. Εδώ είμαστε σε θέση να δούμε τι συμβαίνει όταν υπάρχει μια διαφορά στη στάση των συζύγων για το θέμα αυτό», τονίζει ο Μπράιαν Ογκόλσκι, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο "Sex Roles", συμβουλεύοντας παράλληλα τα ζευγάρια να "θέσουν τους κανόνες" πριν από το γάμο.

Comments