Βουτιά θανάτου για την Natalia Molchanova δεν κατάφερε ποτέ να βγει ξανά στην επιφάνεια

Η μεγαλύτερη μορφή της ελεύθερης κατάδυσης στον κόσμο, η Ρωσίδα Natalia Molchanova, χάθηκε καθώς όλα δείχνουν στα επικίνδυνα νερά του ισπανικού νησιού Φορμεντέρα στη Μεσόγειο, σε μια απόπειρα να καταδυθεί σε βάθος 35 μέτρων.



Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Ένωσης Ελευθέρων Καταδύσεων (AIDA International), η διάσημη πρωταθλήτρια πιθανότατα παρασύρθηκε από κάποια δυνατό θαλάσσιο ρεύμα και δεν κατάφερε ποτέ να βγει ξανά στην επιφάνεια.

"Η Νατάλια έχει ένα πάθος για τις ελεύθερες καταδύσεις που καίει τόσο βαθιά μέσα της ώστε να αφιερώσει σ΄αυτό τη ζωή της", αναφέρεται στην ανακοίνωση.Έρευνες που επιχειρήθηκαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή απέβησαν άκαρπες. Τόσο οι Αρχές όσο και ο γιος της που βρίσκεται στο σημείο, δήλωσαν πως πλέον την θεωρούν νεκρή.

Η 53χρονη Molchanova  είχε κατακτήσει 41 παγκόσμια ρεκόρ και μπορούσε να κρατήσει την αναπνοή της επί 9 ολόκληρα λεπτά. Μόλις τον προηγούμενο Μάιο είχε καταφέρει να καταδυθεί σε βάθος 71 μέτρων στα νερά της Αιγύπτου.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι το τελευταίο εγχείρημα της Molchanova θεωρήθηκε εξαρχής ως άκρως επικίνδυνο καθώς στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή επικρατούν δύο παράγοντες που μπορούν να νικήσουν και τον πιο έμπειρο δύτη: τα εξαιρετικά ισχυρά θαλάσσια ρεύματα και οι μεγάλες εναλλαγές  στη θερμοκρασία των υδάτων.

Comments