Τα πιο περίεργα αφεψήματα στον κόσμο

ΠΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;
Σε διάφορα μέρη του κόσμου οι άνθρωποι πίνουν πολύ περίεργα για εμάς αφεψήματα, από κοπριές πάντα μέχρι περιττώματα εντόμου. Κάντε κλικ και μάθετε περισσότερα. 

ΤΣΑΙ ΑΠΟ ΚΟΠΡΙΑ ΠΑΝΤΑ
Εάν πιστέψατε ότι πίνετε όντως κοπριά πάντα, ξανασκεφτείτε το. Παρόλο που το όνομά του αυτό υπονοεί, το συγκεκριμένο πράσινο τσάι που ευδοκιμεί στην νοτιοδυτική Κίνα μεγαλώνει με κοπριά πάντα σαν λίπασμα. Το τσάι είναι ένα από τα ακριβότερα στον κόσμο και η τιμή του φθάνει τα 3.500 δολ. για τα 50 γρ. 
 ΤΣΑΙ ΜΕ ΦΟΥΣΚΕΣ
Το συγκεκριμένο παγωμένο τσάι άρχισε να κυκλοφορεί στην Ταιβάν τη δεκαετία του '80 και μοιάζει σαν μιλκσέικ. Παραδοσιακά η συνταγή περιλαμβάνει τσάι, γάλα, φρούτα και μπάλες από ταπιόκα. Καθώς το συγκεκριμένο ποτό άρχισε να γίνεται της μόδας αρκετά καφέ σε όλο τον κόσμο άρχισαν να πειραματίζονται με διάφορες γεύσεις.
ΤΣΑΙ PU-ERH
Οι μύκητες είναι που δίνουν στο ώριμο πράσινο τσάι pu-erh την μοναδική του γεύση. Σύμφωνα με την κινεζική κυβέρνηση, το αυθεντικό τσάι pu-erh παράγεται μόνο στην επαρχία Yunnan. Πιστεύεται πως κάνει καλό στην υγεία και γι' αυτό το λόγο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Δυστυχώς δεν μπορούν όλοι να το απολαύσουν καθώς είναι ένα από τα ακριβότερα τσάγια στον κόσμο. 
 ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ KUKICHA
Οι Γιαπωνέζοι έχουν τη δική τους μέθοδο παραγωγής αυτού του μοναδικού αρωματικού χαρμανιού. Για να παραχθεί χρησιμοποιούνται κλαδιά και μίσχοι. Καθώς περιέχει ελάχιστες ποσότητες καφεΐνης είναι ιδανικό και για παιδιά.
 ΤΣΑΙ GUAYUSA
Τα φύλλα του δέντρου Ilex guayusa που φύεται στο δάσος της βροχής στο Εκουαδόρ είναι πλούσιο σε καφείνη και αντιοξειδωτικά. Οι ντόπιες φυλές το πίνουν για τις τονωτικές του ιδιότητες.
ΤΣΑΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ ΕΝΤΟΜΩΝ
Θα σας περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι το τσάι από τα περιττώματα των εντόμων θα κόστιζε χρυσάφι; Οι αγρότες από την Ταιβάν μαζεύουν τα περιττώματα των εντόμων, τα οποία τρέφονται αποκλειστικά με βιολογικά φύλλα τσαγιού όλη τους τη ζωή, με μεγεθυντικούς φακούς και τσιμπιδάκια. Σύμφωνα με την εταιρεία εμπορίας τσαγιού Tearroir, το συγκεκριμένο μείγμα μπορεί να σώσει ζωές και η αξία του είναι ίση με εκείνη του χρυσού. (Φωτο) Ο Vijay Dudeja, πρόεδρος των εμπόρων τσαγιού της Καλκούτας προσφέρει ένα φλιτζάνι από το ακριβότερο τσάι στον κόσμο στον ιδιοκτήτη και πρόεδρο του Harrods, Mohamed Al Fayed. 
ΤΣΑΙ ΑΠΟ ΣΚΟΡΔΟ
Για εκείνους που θέλουν να χάσουν βάρος, το τσάι από σκόρδο δεν είναι άγνωστο καθώς είναι γνωστό πως σε βοηθά να διατηρείς τον μεταβολισμό σου σε ιδανικά επίπεδα και να καις το υπερβάλλον λίπος. Το συγκεκριμένο αφέψημα βοηθά επίσης την καρδιά και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση. 
ΤΣΑΙ ΑΠΟ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Άλλο ένα κινέζικο τσάι με παράδοση αιώνων το οποίο ονομάστηκε έτσι γιατί τα φύλλα του μοιάζουν με μπαρούτι. Τα φύλλα του συγκεκριμένου τσαγιού τυλίγονται με το χέρι ή με μηχανές για να μην σπάσουν και διατηρούν ανέπαφα τη γεύση και το άρωμά τους. 
 ΤΣΑΙ ΑΠΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΠΟ ΓΙΑΚ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΖΥΜΩΣΗ
Θεωρείται ιδανικό για το κρύο και πίνεται πολύ στο Θιβέτ. Για να ετοιμαστεί χρειάζεται σχεδόν μισή μέρα. Το βρασμένο τσάι αναμιγνύεται με βούτυρο από γιακ και αλάτι μέχρι να γίνει πήξει. Οι κάτοικοι του Θιβέτ το καταναλώνουν όλη μέρα καθώς τους χαρίζει ενέργεια και ζεστασιά.
 ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ
Το συγκεκριμένο τσάι πήρε το όνομά του από την Καναδική περιοχή και δεν έχει καμιά σχέση με τα σκυλιά Λαμπραντόρ. Φτιάχνεται από τρία είδη φυτών της οικογένειας των ερεικοειδών και συνιστάται σε πολλές παθήσεις όπως στο κρύωμα, στη δυσπεψία και στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, όσοι αποφασίζουν να το δοκιμάσουν θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς περιέχει ένα είδος δηλητηρίου που προκαλεί κράμπες, παραισθήσεις και παράλυση εάν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες.
ΤΣΑΙ KOMBUCHA
Είναι γνωστό για την πικρή γεύση του και μας έρχεται από τη Ρωσία. Το αφέψημα αυτό φτιάχνεται από μαύρο τσάι που έχει υποστεί ζύμωση με βακτήρια και μαγιά. Αρκετοί ισχυρίζονται ότι ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Comments