Skip to main content

12 life hacks που θα κάνουν τη ζωή σου ΠΟΛΥ πιο εύκολη

Γιατί όταν η ζωή σου είναι οργανωμένη, όλα είναι πιο εύκολα (και όμορφα)Όπως θα έχεις διαπιστώσει και μόνη σου, η ζωή, μερικές φορές, μπορεί να γίνει πολύ περίπλοκη και δύσκολη ή τέλος πάντων αρκετά περίπλοκη και δύσκολη ώστε να σου τρώει ζωτικό χρόνο και ενέργεια. 

Επειδή όμως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και στον χώρο σου, αλλά και στην ψυχική σου ηρεμία συγκεντρώσαμε και μοιραζόμαστε μερικά απίθανα τιπς (όλα δοκιμασμένα)που κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη, πιο απλή και, στην τελική, πιο όμορφη. 


1. Για να βγάλεις λεκέ απο αίμα ή κόκκινο κρασί πάνω από ένα ύφασμα, βαλ'του κρύο νερό και τρίψ' το με μία μπάρα από σαπούνι χεριών. Αν αυτό δεν δουλέψει, δοκίμασε να ρίξεις στο λεκέ χυμό λεμόνι μαζί με μαγειρική σόδα. 

2. Ούτε αυτό δούλεψε; 
Το πλυνες, το ξανάπλυνες. Αλλά ο λεκές ακόμα σε κοιτάει από το κέντρο της αγαπημένης σου μπλούζας. Ώρα για τα μεγάλα μέσα. Χρησιμοποιήσε καθαριστικό για τα άλατα. Βάλε μιά μικρή ποσότητα πάνω στο λεκέ, άφησε το για 2 λεπτά, τρίψε, πλύνε και -ΤΑΤΑ!- έτοιμο (και δουλεύει για κάθε επίμονο σκούρο λεκέ π.χ. από καφέ) 


3. Μέχρι σήμερα για να διαχωρίσεις τον κρόκο από το ασπράδι χρειαζόσουν ένα κουτάλι και πολλή υπομονή. Από εδώ και πέρα χρειάζεσαι ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι. Γιατί βάζοντας το στόμιο μέσα στο μπολ με τα ωμά αυγά, το μπουκάλι ρουφάει από μόνο του (ναι, δεν ξέρουμε πως, αλλά γίνεται) και ρουφάει τον κρόκο. 

4. Βάλε σελίδες από μία παλιά εφημερίδα στον πάτο της σακούλας των σκουπιδιών. Έτσι θα αποφύγεις να τρέξουν αυτά τα αηδιαστικά ζουμιά. 

5. Για να μυρίζει ωραία ο χώρος όταν βάζεις ηλεκτρική στο σπίτι (ναι,ναι καλά διάβασες) μπορείς να ρίξεις μέσα στην σακούλα 1-2 βανίλιες (αυτές που χρησιμοποιούμε για τα γλυκά). 

6. Αν μέσα στα resolutions του φθινοπώρου είναι να μην αρρωστήσεις (ΠΑΛΙ) σου έχουμε τον καλύτερο τρόπο να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σουΖεστό νερό, μερικές φέτες λεμόνι, μέλι και λίγο τριμμένο φρέσκο τζίντζερ. Βάλσαμο. 



7. Κάνε πιο "ζεστό" το χώρο σου ανακυκλώνοντας παράλληλα τα άδεια γυάλινα μπουκάλια




8. Πως θα βάλεις σε τάξη με το μπέρδεμα με τα καλώδια που κρέμονται από τον υπολογιστή σου; 
Έτσι

ή έτσι 


9. Αν δεν έχεις αρκετές κρεμάστρες (και τώρα ποιος πάει να αγοράσει μόνο κρεμάστρες) για να κρεμάσεις τα ρούχα σου, κάνε αυτο το τρικ χρησιμοποιώντας ένα καπάκι από ένα τενεκεδένιο κουτάκι αναψυκτικού. Είναι ένας ύπουλος άλλα άψογος τρόπος να κερδίσεις περισσότερο χώρο. 

10. Τα περισσεύματα του χθεσινού φαγητού μπορούν ΠΑΝΤΑ να γίνουν η βάση για ένα καινούριο φαγητό  
Παράδειγμα: Σου περίσσεψαν μπιφτέκια; Βράζεις ρύζι, κόβεις τα μπιφτέκια κομματάκια και τα σωτάρεις όλα μαζί στο τηγάνι με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και ντοματοπελτέ για περίπου 5 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτεις και τυρί. Μπορεί οπτικά να μη σου γεμίζει το μάτι, αλλά γευστικά είναι ένα έργο τέχνης.  


11. Φτιάξε ένα έξτρα πρόχειρο μέιλ για να το δίνεις σε εταιρείες ή προωθήσεις προιόντων που μπορεί τυχόν να στο ζητήσουν ή ακόμα και για να παίρνεις μέρος σε διαγωνισμούς, ώστε να μην γεμίζεις το δικό σου με spam και ανεπιθύμητα. 
12. Κάποιο ρούχο σου μπήκε στο πλύσιμο; Μην ετοιμάζεσαι να το κάνεις ξεσκονόπανο.  Μπορείς να το επαναφέρεις. Βάλ' το σε μία λεκάνη με καυτό νερό και κοντίσιονερ μαλλιών. Άφησε το να μουλιάσει για 8 λεπτά και ξέπλυνε. Το πιθανότερο είναι ότι μόλις στεγνώσει θα επανέλθει.

Comments