Η Μέρκελ με... τσαντόρ στην κρατική τηλεόραση

Σάλος στη Γερμανία από την προβολή εικόνας της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τσαντόρ στο κρατικό κανάλι, ενώ οι επιθέσεις κατά κέντρων μεταναστών συνεχίζονται αμείωτες και το ρατσιστικό Pegida επιδεικνύει όλο και πιο πολυπληθείς διαδηλώσεις.



Η φωτογραφία δείχνει τη Μέρκελ με παραδοσιακή μουσουλμανική ενδυμασία και το Reichstag να περιστοιχίζεται από μιναρέδες και προβλήθηκε σε εκπομπή για την προσφυγική κρίση, που έχει μια σατιρική χροιά σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Ωστόσο πολλοί τηλεθεατές τους κατηγόρησαν ότι προωθούν την ισλαμοφοβία και τα αντιμουσουλμανικά αισθήματα.

“Με τόση προπαγάνδα είναι εμφανές ότι – ναι – δεν θα πετύχει η ενσωμάτωση των ανθρώπων αυτών” ανέφερε ένας τηλεθεατής, ωστόσο – ενώ καθώς μάλιστα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη δημοφιλία της Μέρκελ να βυθίζεται λόγω προσφυγικού – υπήρξαν και άλλοι που επικρότησαν.

Σημειώνεται πάντως πως η εικόνα της Μέρκελ με τσαντόρ εμφανίζεται πολύ συχνά στις διαδηλώσεις του Pegida ή αλλιώς των Πατριωτών Ευρωπαίων κατά της Ισλαμοποίησης της Δύσης.

Σύμφωνα με τον Independent το Pegida κινητοποίησε 25.000 ανθρώπους να κατέβουν στις διαδηλώσεις του τον Ιανουάριο, ωστόσο μετά η δημοφιλία υποχώρησε καθώς ο ιδρυτής του, Lutz Bachmann εμφανίστηκε να φωτογραφίζεται σαν τον Αδόλφο Χίτλερ.

Στο μεταξύ η αστυνομία ερευνά τον θάνατο 23χρονου πρόσφυγα από την Ερυθραία, το πτώμα του οποίου βρέθηκε καμένο σε ξενώνα όπου έπιασε φωτιά από άγνωστη αιτία. Η γερμανική αστυνομία διαρρέει πως δεν πρόκειται για εμπρησμό όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις, αλλά για αυτοκτονία.

Comments