Η Honda ανακοίνωσε τελικά το νέο της υβριδικό supercar NSX με 580 άλογα.

Για όσους δεν θυμούνται (που το θεωρούμε απίθανο, μιας και πρόκειται για ένα αυτοκίνητο όνειρο) η Honda παρουσίασε το νέο NSX στην έκθεση του Detroit τον περασμένο Ιανουάριο.

Πλέον έφτασε η ώρα και έδωσε στη δημοσιότητα τα οριστικά τεχνικά χαρακτηριστικά του supercar της, το οποίο θα έχει συνδυαστική ισχύ 580 ίππων και 645 Nm ροπής. Το NSX θα φοράει έναν υβριδικό twin turbo 6κυλινδρο κινητήρα, διάταξης V και χωρητικότητας 3,5 λίτρων, ο οποίος παράγει 507 άλογα και 550 Nm ροπής.

Ακριβώς πίσω από τον θερμικό κινητήρα και ακριβώς μπροστά από το 9ταχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας ο οποίος αποδίδει 48 ίππους και 135 Nm ροπής.

Υπάρχουν όμως ακόμα δύο ηλεκτροκινητήρες που βρίσκονται τοποθετημένοι στον εμπρός άξονα και τροφοδοτούνται από τη συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο κινητήρα και τα καθίσματα. Καθένας ηλεκτροκινητήρας παράγει 36 ίππους με 73 Nm ροπής, με την κίνηση να περνά από ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και στους τέσσερις τροχούς.

Βάση αυτών των τιμών ιπποδύναμης και ροπής, το Honda NSX θα επιταχύνει έως τα πρώτα 100 χλμ/ώρα σε περίπου 3 δλ., με τη τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 307 χλμ/ώρα. Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου δεν θα ξεπερνάει τα 1.725 κιλά.www.autotriti.gr

Comments