Σφαγή στο Παρίσι: Τουλάχιστον 128 νεκροί από την επίθεση των Τζιχαντιστών

 Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η απίστευτη τραγωδία στο Παρίσι. Ολος ο πλανήτης παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα τους τρομοκράτες να σπέρνουν τον όλεθρο στην γαλλική πρωτεύουσα στη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε ποτέ το γαλλικό έδαφος. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτός που έκαναν οι τζιχαντιστές, ως αντίποινα για τις επιθέσεις στη Συρία και πιθανότατα ως εκδίκηση για το θάνατο του Τζιχάντι Τζον.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε και επίσημα την ευθύνη για τη νέα κτηνωδία το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ σε νέο βίντεο καλεί τους «πιστούς» του σε ιερό πόλεμο στη Γαλλία, ζητώντας επιπρόσθετα να δηλητηριάσουν τα τρόφιμα και το νερό των άπιστων.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, βρέθηκε συριακό διαβατήριο σε έναν από τους καμικάζι τρομοκράτες έξω από το Stade de France, ενώ οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει δύο τρομοκράτες: Εναν Σύρο και ένα Γάλλο.

 Σε νέο δραματικό διάγγελμα, ο Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε «πράξη πολέμου» του ISIS τις επιθέσεις, ανακοινώνοντας νέα μέτρα ασφαλείας ενώ κήρυξε τριήμερο πένθος στη χώρα.
Σε 128 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο Παρίσι, ενώ περίπου 99 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε σήμερα πηγή της εισαγγελίας του Παρισιού, την οποία επικαλείται το Ρόιτερς.
 Λίγο νωρίτερα αστυνομικές πηγές είχαν δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι νεκροί ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 127 και οι τραυματίες σε περίπου 180, εκ των οποίων οι 80 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Εκφράζονται φόβοι από τα γαλλικά ΜΜΕ ότι είναι περισσότεροι από 153 οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής σε έναν συναυλιακό χώρο υπό τον ήχο των κραυγών «Αλλάχου Άκμπαρ» και μιας επίθεσης βομβιστή-καμικάζι στο Σταντ ντε Φρανς. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη και πανηγυρίζει.
Περίπου 1.500 άνθρωποι βρίσκονταν στον χώρο συναυλιών Le Bataclan—ένα πολύ γνωστό κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, αρκετά κοντά στον χώρο όπου τζιχαντιστές είχαν αποδεκατίσει τα μέλη της σύνταξης της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo τον Ιανουάριο—όταν εισέβαλαν οι ένοπλοι.
Μια αληθινή εκατόμβη άφησαν πίσω τους οι τρομοκράτες στην αίθουσα συναυλιών «Μπατακλάν» όπου κρατούσαν τους θεατές ως ομήρους . Γύρω στους 100 υπολογίζονται οι νεκροί σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αστυνομικής πηγής στις 2.00 ώρα Ελλάδας, μετά το τέλος της εφόδου των αστυνομικών.
Τρεις φερόμενοι ως τρομοκράτες είναι επίσης νεκροί ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες θεατών που κατάφεραν να βγουν σώοι πριν από την έφοδο, οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν βόμβες, εκρηκτικά και αυτόματα όπλα, φωνάζοντας «είναι για τη Συρία».
Δεκάδες ασθενοφόρα έφτασαν ήδη έξω από το Μπατακλάν, ενώ οι υπηρεσίες τεσσάρων κεντρικών νοσοκομείων της πρωτεύουσας είναι κινητοποιημένες για να υποδεχθούν τα θύματα.
Στο Μπατακλάν πήγε και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνοδευόμενος από πολλούς υπουργούς του.
«Δύο ή τρία πρόσωπα χωρίς μάσκες μπήκαν με αυτόματα τουφέκια εφόδου τύπου Καλάσνικοφ και άρχισαν να πυροβολούν στα τυφλά εναντίον του πλήθους», αφηγήθηκε ένας νεαρός δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1, ο Ζιλιάν Πιρς, που βρισκόταν στην αίθουσα. «Υπήρχαν πτώματα παντού».
«Διήρκεσε πάνω από ένα δεκάλεπτο, τέταρτο. Ήταν εξαιρετικά βίαιο και επικράτησε πανικός», με τον κόσμο να ποδοπατιέται για να σωθεί, πρόσθεσε.
«Πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος φωνάζοντας "Αλλάχου Άκμπαρ"», αφηγήθηκε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info. «Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν... συνέχισαν να ρίχνουν στον κόσμο... πηδούσα πάνω από πτώματα, ήταν εφιάλτης», πρόσθεσε, με τη φωνή του να διακόπτεται από λυγμούς.
Τρεις φερόμενοι ως δράστες σκοτώθηκαν από τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας που επενέβησαν στο Μπατακλάν για να τερματίσουν την κατάσταση ομηρίας.

Comments