Επίσημο το Kirin 950 SoC της Huawei

Η Huawei αποκάλυψε το νέο της κορυφαίο system-on-chip Kirin 950, και όπως υποσχέθηκε προσφέρει κορυφαία απόδοση.
Η τελευταία είναι αποτέλεσμα και της κατασκευαστικής μεθόδου 16nm FinFET, η οποία έχει θετική επίδραση και στην κατανάλωση. Μάλιστα, η Huawei υπόσχεται 40% αύξηση στην απόδοση και 60% μείωση στην κατανάλωση ενέργειας.


Ο επεξεργαστής στο Kirin 950 αποτελείται από δύο τετραπύρηνα αρθρώματα σε “διάταξη” big.LITTLE, ένα με τέσσερις πυρήνες Cortex-A72 χρονισμένους στα 2,53GHz και ακόμη ένα με τέσσερις χαμηλής κατανάλωσης πυρήνες Cortex-A53 χρονισμένους στα 1,8GHz. Πέρα από τους οκτώ πυρήνες γενικής χρήσης, το SoC ενσωματώνει και ένα ακόμη συνεπεξεργαστή με την ονομασία i5, που παρακολουθεί διάφορους αισθητήρες της συσκευής, και καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια. Σε σχέση με το 2ης γενιάς i3 chip που χρειαζόταν 90mA, δεν απαιτεί περισσότερα από 6.5mA για την λειτουργία του.Στον τομέα του επεξεργαστή γραφικών, έναν τομέα που παραδοσιακά τα Kirin SoCs δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά σε σχέση με άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα, έχει σημειωθεί επίσης πρόοδος, αφού τώρα ενσωματώνει την high-end Mali-T880MP4 GPU, που σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει διπλάσια απόδοση σε σχέση με την Mali-T880 του Kirin 930. Όσον αφορά στην υποστήριξη δικτύων, υποστηρίζει Cat.6 LTE.

Αν και είναι νωρίς για να είμαστε σίγουροι για την απόδοση του νέου SoC της Huawei, στο Antutu benchmark το σκορ άγγιξε τους 83000 βαθμούς με μία δοκιμαστική συσκευή και είναι η υψηλότερη επίδοση που έχει σημειωθεί. Το σκορ είναι ενθαρυντικό, ωστόσο πριν βγάλουμε συμπεράσματα, καλό θα ήταν να περιμένουμε την επίσημη εμφάνιση του σε εμπορικό προϊόν.GSMArena

Comments